LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kongres u Španjolskoj

Hrvatska akademska zajednica priključila se EDS-u

Sa 186 glasova za, studentska i akademska udruga HAZ primljena je u članstvo najbrojnije studentske organizacije u Europi.

Sa 186 glasova za, studentska i akademska udruga HAZ primljena je u članstvo najbrojnije studentske organizacije u Europi.

U Španjolskoj je održan Winter University, kongres Europskih demokratskih studenata (EDS). U njegovu je sklopu u punopravno članstvo, po završetku tajnog glasovanja, primljena Hrvatska akademska zajednica (HAZ), nestranačka studentska i akademska organizacija, sa 186 glasova za, 16 protiv i 12 suzdržanih.

EDS je paneuropska studentska organizacija, okuplja milijun članova s cijelog europskog kontinenta te je time najbrojnija studentska organizacija u Europi. HAZ je pak dvadesetak godina bio dominantna studentska udruga na svim hrvatskim sveučilištima, a 2016. obnovljen je kao studentska i akademska udruga koja okuplja i alumni članove.

Njezin je nacionalni predsjednik mr. sc. Zdeslav Milas, prodekan Edward Bernays Visoke škole. HAZ u Barceloni zastupaju zamjenik predsjednika Karlo Kolesar, koji je ujedno i Co-Chair za visoko obrazovanje EDS-a i zastupa politiku obrazovanju prema EPP-u, glavni tajnik Luka Radić i dopredsjednica Dora Miketek. 

FOTO: EDS