LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CRTA vizualni identitet nominiran za prestižnu dizajnersku nagradu

FOTO: Cijeli dizajnerski svijet priča o robotskom laboratoriju CRTA pri zagrebačkom FSB-u, evo i zašto

Najvažniji svjetski medij za dizajn i arhitekturu Dezeen među kandidate za godišnju nagradu selektirao vizualni identitet Centra izvrsnosti za robotske tehnologije CRTA.

Najvažniji svjetski medij za dizajn i arhitekturu Dezeen među kandidate za godišnju nagradu selektirao vizualni identitet Centra izvrsnosti za robotske tehnologije CRTA.

Najvažniji svjetski medij za dizajn i arhitekturu Dezeen među kandidate za godišnju nagradu selektirao je vizualni identitet Centra izvrsnosti za robotske tehnologije CRTA, u izvedbi Bruketa&Žinić&Grey tima. Vizualni su identitet sukreirali i studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu

CRTA vizualni identitet specifičan je po tome što je nastao uz pomoć umjetne inteligencije. Ova ideja naše najnagrađivanije kreativne agencije Bruketa&Žinić&Grey ima smisla ako znamo da se radi o robotskome laboratoriju u sklopu Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, poznatom po izradi robotske ruke RONNA koja se koristi u neurokirurgiji.

Spomenuti je dizajn prvi iz Hrvatske koji se plasirao na ovu listu u kategoriji grafičkog dizajna.

Dezeen je najpopularniji svjetski magazin za dizajn i arhitekturu s preko tri milijuna mjesečnih čitatelja, a redovito se rangira među najposjećenije web-stranice na svijetu. Njihove godišnje nagrade identificiraju najbolju svjetsku arhitekturu, interijere i dizajn, a ove je godine na natjecanje prijavljeno više od 4 700 projekata iz 86 zemalja. Ocjenjuje ih gotovo stotinu članova žirija među kojima su primjerice slavni dizajneri i umjetnici Olafur Eliasson, Karim Rashid i Karin Gustafsson (COS).

Rad na CRTA identitetu krenuo je sa studentima koji su svojim rukopisom ispisali ime institucije što je poslužilo kao ulazna informacija umjetnoj inteligenciji, a procesom obrade tih informacija nastali su različiti vizualni podaci koji služe kao baza vizualnom identitetu. Projekt se za Dezeen nagradu natječe nakon što je nedavno ovjenčan i nagradom Red Dot, a o njemu su izvještavali i drugi utjecajni mediji poput designbooma.

FOTO: BRUKETA&ŽINIĆ&GREY