LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Presuda ruskom povjesničaru

Fanatik Napoleona osuđen na 12,5 godina zatvora za ubojstvo studentice s kojom je živio

Za ubojstvo 24-godišnjakinje s kojom je živio Olegu Sokolovu, fanatiku Napoleona, izrečena je presuda kojom se kažnjava s 12,5 godina zatvora.

Za ubojstvo 24-godišnjakinje s kojom je živio Olegu Sokolovu, fanatiku Napoleona, izrečena je presuda kojom se kažnjava s 12,5 godina zatvora.

63-godišnji Oleg Sokolov, ruski povjesničar, stručnjak za napoleonske ratove, osuđen je na 12,5 godina zatvora zbog ubojstva ljubavnice – 24-godišnje studentice postdiplomskog studija Anastasije Ješčenko, prenosi BBC. Priznao je, naime, da ju je krajem 2019. upucao u Sankt Petersburgu, a zatim raskomadao, nakon čega je i pronađen s ruksakom u kojem su bile njene odsječene ruke. 

Protiv sveučilišta iz Sankt Petersburga, na kojem je radio, pokrenuta je online peticija koja bilježi više od 7500 potpisa. Peticijom ga se optužuje da je ignoriralo prijašnje pritužbe studenata protiv ubojice. Sada je dobio otkaz. 

Prema pisanju BBC-a, ovaj je povjesničar živio sa svojom žrtvom minimalno 3 godine, a ona je sudjelovala u njegovim rekonstrukcijama Napoleonova života u kojima je on bio – Napoleon. Zajedno su radili i na povijesnim stručnim radovima. Studenti su za medije izjavili da ju je nazivao Jozefinom, imenom prve Napoleonove supruge. 

Na sudu je, također navodi BBC, izjavio da ga je 24-godišnjakinja napala nožem tijekom svađe te da je on tada pucao, što su njeni roditelji negirali. 
FOTO: PIXABAY