LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zbog smrti na cestama

Europski parlament traži da se ograničenje alkohola u prometu svede na nulu

Prošli su tjedan u Strasbourgu europarlamentarci zahtijevali od država EU-a da ulože veće napore u pogledu sigurnosti cestovnog prometa.

Prošli su tjedan u Strasbourgu europarlamentarci zahtijevali od država EU-a da ulože veće napore u pogledu sigurnosti cestovnog prometa.

Europski parlament traži da se ograničenje alkohola u cestovnom prometu svede na nulu.
 


VEZANO: Mladi vozači do srpnja ove godine usmrtili 22 osobe – ovo je 10 pravila za sigurniju vožnju


 

Tada granica ne bi bila 0,5 promila (za mlade vozače već je sada u Hrvatskoj 0,0), nego ne biste smjeli sjesti za upravljač automobila ni s najmanjom količinom alkohola u organizmu, prenosi Revija HAK.
 


VEZANO: Europska unija pokušat će prepoloviti broj umrlih u prometu do 2030.Prema podacima parlamenta, 23 000 ljudi poginulo je u prometnim nesrećama u EU-a 2019. godine.

Parlament EU-a želi lobirati kod država članica za maksimalnu brzinu od 30 km/h u stambenim područjima, nastavlja se. Ograničenje brzine trebalo bi također uvesti ondje gdje je u pokretu osobito velik broj biciklista i pješaka.

Prošli su tjedan u Strasbourgu europarlamentarci zahtijevali od država EU-a da ulože veće napore u pogledu sigurnosti cestovnog prometa. Biciklističke i pješačke staze stvorene u vrijeme pandemije korone trebale bi ostati u funkciji.

FOTO: PIXABAY