LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kršenje izolacije

Bosanski studenti u izolaciji: razvalili hotelska vrata i organizirali zabavu

Studenti smještani u hotel Tuzla, koji su pristigli iz Njemačke i Francuske, prekršili su izolaciju, napravili štetu u hotelu i organizirali zabavu.

Studenti smještani u hotel Tuzla, koji su pristigli iz Njemačke i Francuske, prekršili su izolaciju, napravili štetu u hotelu i organizirali zabavu.

Ozbiljnost situacije u kojoj se svi nalazimo izgleda da još nisu shvatili studenti koji su odlučili organizirati zabavu. Studenti u izolaciji nalaze se u hotelu Tuzla, gdje su razvalili vrata više soba na tri kata hotela, piše Tuzlanski.ba.

Službenici tamošnjeg MUP-a čuli su buku u dijelovima hotela u kojima borave studenti koji su došli iz Njemačke i Francuske oko 22 sata navečer, nakon čega je uslijedila provjera tijekom koje su ih zatekli u hodnicima, pri čemu su maknuli prepreke koje su se ondje prethodno nalazile kako bi ograničile kretanje.

U hotelu Tuzla smještena su 63 studenta koji su se vratili s rada u Njemačkoj te njih 9 koji su se vratili iz Francuske i od početka su negodovali zbog boravka u izolaciji, a svaki je od njih bio zaključan u svojoj sobi. Ondje su tri puta dnevno dobivali obroke i ostalo potrebno za život, no svakodnevno su zahtijevali testiranje i inzistirali na kućnoj izolaciji.

– Prekršili su naredbu o socijalnoj i fizičkoj distanci, iako smo im od dolaska na razne načine pomagali da im se poboljšaju uvjeti boravka u izolaciji. Razvalili su nekoliko vrata i napustili sobe. Također, otključali su više soba u izolaciji. – kazao je Zoran Jovanović, upravitelj Kantonalne uprave civilne zaštite TK-a za Tuzlanski.ba.

Studenti će zasigurno snositi nekakve posljedice, no do tada se pozivaju na odgovorno ponašanje ostali studenti. 
FOTO: PIXABAY