LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poklon Akademiji umjetnosti

Balaševićeva oprema poklonjena studentima; Olivera poručila da obrazovanje ne smije stati

Miksete, pojektor, bežične bubice, zvučnici i druga oprema koju je koristio Balašević vrijedna je više od 30 tisuća eura. 

Miksete, pojektor, bežične bubice, zvučnici i druga oprema koju je koristio Balašević vrijedna je više od 30 tisuća eura. 

Obitelj preminulog Đorđa Balaševića poklonila je opremu koju je koristio Akademiji umjetnosti iz Novog Sada. Predala ju je njegova supruga Olivera na Dan Akademije, javlja RTS

Jedan je od najvrjednijih poklona kino-platno na kojem je prvo prikazan film Čađava bajka rađen po motivima iz knjige Olivere Balašević Planeta Dvorište. Ona je ovom prigodom rekla: 

– U ovim danima koji su neoprostivo teški za moju djecu i mene, kao roditelj sam negdje i malo mirna, jer od moje troje djece, dvoje je djece ova Akademija iškolovala. Na ovaj način želimo se zahvaliti dragim profesorima, gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onima koji su na kreativan način sudjelovali u danu kada je Đorđe otišao.

Miksete, projektor, bežične bubice, zvučnici i druga oprema koju je koristio Balašević vrijedna je više od 30 tisuća eura

– Neophodno je i potrebno Akademiji umjetnosti i vrlo funkcionalno ono što će predstavljati, naravno, poticaj za rad naših studenata na planu i polju afirmacije produkcije studentskih radova i na planu i polju stvaralaštva, kada su u pitanju i glazbeno i dramsko izvođenje i dramska i glazbena umjetnost. – naglasio je Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu, prenosi RTS

Olivera je dodala:

Show business je u cijelom svijetu stao, ali obrazovanje i znanost ne bi smjeli stati. I to bi bila najveća šteta pandemije. 

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE