LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
YouTube uvodi pretplatu

Ako želite YouTube bez reklama, morat ćete platiti

Proširilo se internetom da će YouTube početi naplaćivati usluge gledanja videoblogova i glazbenih uradaka bez prikazivanja reklama.

Proširilo se internetom da će YouTube početi naplaćivati usluge gledanja videoblogova i glazbenih uradaka bez prikazivanja reklama.

Google je sve bliže tome da poveća svoj prihod koji ne dolazi samo od reklama. Podsjetimo, Youtube je imao još dvije veće promjene što se tiče pretplata. YouTubeov „Music Key Beta“ je svjetlo dana ugledao prije par mjeseci, a još 2013. godine predstavljeni su premium kanali.

Bilo je pitanje vremena kada će se YouTube odlučiti za ovaj treći način ponude usluge svojim korisnicima. Tako Netflix, na primjer, za 90 kuna mjesečno nudi bezgranično uživanje u serijama i filmovima, a imaju i svoje orginalne serije kao „House of Cards“.

Mnogi se korisnici i blogeri pitaju koliko će korisnika odvojiti 70 kuna za YouTube bez reklama, jedino ako neće imati još nešto što će ponudu učiniti primavljivijom. Kako piše Zimo, postojat će niže pretplate za glazbu i dječji sadržaj. Vlasnici kanala moći će odlučiti žele li da njihovi videoblogovi i uradci budu premium sadržaja ili ne. Pretplatnici će moći skinuti video uratke, ali je ta opcija, s obzirom na mogućnosti pojedinih pametnih telefona, upitna.

YouTube će, nakon što uvede pretplatu, još uvijek uzimati 45% od reklama.

Opcija pretplate nije obavezna, a korisnici će još uvijek moći uživati u svojim kanalima uz reklame.