LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Plazma Sportske igre mladih

Mladi bjelovarski košarkaši izborili državnu završnicu na Sportskim igrama mladih

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, koje pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, koje pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina.

Dvije bjelovarske košarkaške ekipe KK Borik u konkurenciji U-13 i U-15 sudjelovale su na turniru 3×3 u Koprivnici u okviru 28. sezone Plazma Sportskih igara mladih te su dostojno predstavljale Bjelovarsko-bilogorsku županiju i izborili državnu završnicu, prenosi Bjelovarac.

Zbog vremenskih uvjeta igralo se u dvorani, ali to nije poremetilo male Bjelovarčane koji su u dobnom uzrastu do 13 godina bili najbolji. Bilo je osam sastava, ali nitko nije mogao nadmašiti KK Borik koji je završio na najvišem postolju ispred Radnika i Varteksa. Nagrada mladim košarkašima Borika nisu bile samo medalje nego i to što su izborile plasman na državnu završnicu koja će se održati negdje na moru. U konkurenciji U-15 KK Borik je bio blizu novog zlata, ali su se dečki morali zadovoljiti srebrnim odličjima. Za nijansu, u neizvjesnom finalu, bolji su bili Ostojini kitići, a treći su bili Neandertalski šuteri. U ovoj kategoriji bilo je sedam ekipa.

Šahisti i košarkaši pokazali izvanredno znanje i vještine na Europskim sveučilišnim igrama



Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, koje pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina, a to su Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika.

Studentski košarkaški klub Šibenik porazio ekipu Projekt K



Više od 110 000 djece i mladih sudjelovat će u 28. sezoni Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj.
IZVOR: BJELOVARAC
FOTO: BJELOVARAC