LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Novinarska akademija: studenti novinarstva upoznat će se s kreativnim izvještavanjem

15 studenata diplomskog studija novinarstva upoznat će se s metodama kreativnog izvještavanja kako bi svojim sadržajem mogli zainteresirati što širu publiku.

15 studenata diplomskog studija novinarstva upoznat će se s metodama kreativnog izvještavanja kako bi svojim sadržajem mogli zainteresirati što širu publiku.

U tijeku je druga Novinarska akademija, aktivnost projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, na kojoj studenti diplomskog studija novinarstva sudjeluju u 10 radionica posvećenih jačanju njihovih novinarskih kompetencija.

Sljedeća cjelodnevna radionica pod nazivom Kreativno izvještavanje – kako sadržajem zainteresirati što širu publiku održat će se u petak, 26. studenog, preko platforme Zoom.

Edukaciju će voditi Jelena Gašpar, stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom rada u marketingu, odnosima s javnošću, medijima i IT-sektoru. Na sutrašnjoj će radionici sudionici SIMS-a saznati više o tehnikama izvještavanja o socijalno osjetljivim temama i skupinama, s fokusom na mlade nezaposlene osobe. Također, predavačica će ih uputiti na pitanja iz svakodnevne medijske prakse s kojima se studenti diplomskog studija novinarstva još nisu susreli. 

Sutrašnja edukacija druga je po redu edukacija u ovom ciklusu Novinarske akademije. Cilj edukacija ojačati je sudionike projekta SIMS, 15 studenata diplomskog studija novinarstva, za izvještavanje o socijalno ranjivim skupinama. Informacije o ostalim održanim radionicama, kao i budućima, dostupne su na web-stranici Projekta

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. godine započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: UNSPLASH