LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Novinarska akademija: studenti novinarstva upoznali se s kreativnim izražavanjem

U sklopu projekta SIMS studenti diplomskog studija novinarstva upoznali su se s kreativnim izvještavanjem i stvaranjem sadržaja koji će zainteresirati široku publiku.

U sklopu projekta SIMS studenti diplomskog studija novinarstva upoznali su se s kreativnim izvještavanjem i stvaranjem sadržaja koji će zainteresirati široku publiku.

Medijski prostor danas preplavljen je sadržajem, a u velikom broju članaka koji obrađuju teme na različite načine ponekad je teško pronaći originalno i kreativno rješenje. Srećom, kreativnost prilikom izrade sadržaja nešto je što se može naučiti i uvježbati – zaključak je to edukacije pod nazivom Kreativno izražavanje – kako sadržajem zainteresirati što širu publikukoja je održana 8. srpnja u sklopu Novinarske akademije za sudionike projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr.

Edukaciju je vodila Jelena Gašpar, stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom rada u marketingu, odnosima s javnošću, medijima i IT-sektoru. Tijekom edukacije sudionici projekta SIMS studenti diplomskog studija novinarstva upoznali su se s tehnikama kreativnog izražavanja i kreiranja sadržaja koji će zainteresirati publiku. Na edukaciji su odradili niz praktičnih vježbi poput odabira tema o kojima će izvijestiti javnost te smišljanja načina njihove obrade, s kojima će se susretati prilikom rada u medijima. 

Održana edukacija osma je po redu edukacija u ovom ciklusu Novinarske akademije koji traje do kraja srpnja, a tijekom kojeg sudionici projekta SIMS, 15 studenata diplomskog studija novinarstva, jačaju svoje novinarske kompetencije i upoznaju se s problematikom socijalno ranjivih skupina. Informacije o ostalim održanim radionicama, kao i budućima, dostupne su na web-stranici projekta

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. godine započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.



 
FOTO: STUDENTSKI.HR