LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Novinarska akademija: održana edukacija o mladima s problemima u ponašanju i problemima mentalnog zdravlja

Edukaciju su održale stručnjakinje iz udruge Pragma, a bilo je riječi o mladima s problemima u ponašanju i mladima s problemima mentalnog zdravlja te o odvajanju od roditelja.

Edukaciju su održale stručnjakinje iz udruge Pragma, a bilo je riječi o mladima s problemima u ponašanju i mladima s problemima mentalnog zdravlja te o odvajanju od roditelja.

U sklopu projekta SIMS - Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, 29. lipnja održana je edukacija Mladi s problemima u ponašanju, s problemima mentalnog zdravlja i osamostaljivanja (separacija od roditelja) za sudionike projekta, studente diplomskog studija novinarstva. U sklopu projekta studenti prolaze kroz novinarsku akademiju – niz od 10 edukacija posvećenih jačanju novinarskih kompetencija sudionika i upoznavanju s problematikom socijalno ranjivih skupina.

Edukaciju su vodile Marija Granić, mag. psihologije i Adrijana Hadžić, mag. socijalnog rada iz Udruge Pragma, koja je partner Centra za razvoj mladih na projektu SIMS. 

Na edukaciji, sudionici SIMS-a upoznali su se s problematikom mladih s problemima u ponašanju i problemima mentalnog zdravlja te s različitim modelima rada s mladima i sustavom skrbi za mlade u Hrvatskoj. Dio radionice bio je posvećen primjerima dobre prakse u radu s mladima te je sudionicima omogućen uvid u životne situacije mladih koji žive u nepovoljnim uvjetima i okolnostima.

Mladi s problemima u ponašanju, s problemima mentalnog zdravlja i osamostaljivanja (separacija od roditelja) sedma je po redu radionica u ovom ciklusu Novinarske akademije koji traje do kraja srpnja. Informacije o ostalim održanim radionicama, kao i budućima, dostupne su na stranici projekta

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna. 
 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH