LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt CERM-a i Pragme

15 studenata uključuje se u projekt SIMS, uskoro kreće Novinarska akademija

Primljeno je 15 studenata koji će u narednom periodu pohađati Novinarsku akademiju te raditi na sadržaju namijenjenom povećanju vidljivosti socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina, koji će se premijerno objaviti na portalu Studentski.hr. 

Primljeno je 15 studenata koji će u narednom periodu pohađati Novinarsku akademiju te raditi na sadržaju namijenjenom povećanju vidljivosti socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina, koji će se premijerno objaviti na portalu Studentski.hr. 

Zatvorene su prijave na natječaj za sudjelovanje u projektu SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr koji je Centar za razvoj mladih raspisao za studente diplomskog studija novinarstva. Oni su, naime, pokazali značajan interes za pohađanje edukacija o socijalno isključenim skupinama te za izvještavanje o njima na portalu Studentski.hr, a primljeno je ukupno njih 15 koji odgovaraju svim propisanim uvjetima.

 

Odabrani studenti u narednom periodu pohađat će Novinarsku akademiju na kojoj će se, uz to što će stjecati nova stručna znanja, educirati o utjecaju nezaposlenosti na mentalno zdravlje mladih, specifičnoj problematici hrvatskog tržišta rada, o mladima kao primateljima naknada iz sustava socijalne skrbi središnje države i JLPS-a, o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama, o mladim osobama u riziku za razvoj ili koje se već nalaze u statusu nezaposlenosti i nepohađanja obrazovanja i osposobljavanja ili su rano napustili obrazovanje, o mladima s problemima u ponašanju, s problemima mentalnog zdravlja i osamostaljivanja (separacija od roditelja). Također, radit će na sadržaju namijenjenom povećanju vidljivosti socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina koji će se premijerno objaviti na portalu Studentski.hr. 

 

Sve informacije o aktivnostima od nedavno su objedinjene na novoj straniciSims.studentski.hr, na kojoj se kontinuirano ažuriraju. Ondje je moguće pratiti sve novosti vezane uz projekt.

 

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. U njegovu će se sklopu osnaživati budući medijski djelatnici za kvalitetnije izvještavanje o nezaposlenim mladima radi suzbijanja njihove socijalne isključenosti. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.

 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.