LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završena prva Novinarska akademija

15 studenata novinarstva prošlo edukacije o izvještavanju o ranjivim skupinama

Cilj održanih edukacija bio je povećati kompetencije mladih novinara za kvalitetno izvještavanje o ranjivim skupinama kako bi se povećala njihova vidljivost.

Cilj održanih edukacija bio je povećati kompetencije mladih novinara za kvalitetno izvještavanje o ranjivim skupinama kako bi se povećala njihova vidljivost.

U sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, koji provode Centar za razvoj mladih i udruga Pragma, tijekom proteklih je mjeseci održana prva Novinarska akademija – niz 10 edukacija namijenjenih jačanju novinarskih kompetencija studenata novinarstva.   

Edukacije je pohađalo 15 studenata diplomskog studija novinarstva, a tijekom Novinarske akademije stekli su nova stručna znanja o pisanju kvalitetnih, informativnih i kreativnih novinarskih tekstova, educirali su se o utjecaju nezaposlenosti na mentalno zdravlje mladih, bavili su se specifičnom problematikom hrvatskog tržišta rada, saznali su ponešto o mladima kao primateljima naknada iz sustava socijalne skrbi središnje države i JLPS-a, o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama, o mladim osobama u riziku za razvoj ili koje se već nalaze u statusu nezaposlenosti i nepohađanja obrazovanja i osposobljavanja ili su rano napustili obrazovanje, zatim o mladima s problemima u ponašanju, s problemima mentalnog zdravlja te osamostaljivanja (separacija od roditelja).

Cilj održanih edukacija bio je povećati kompetencije mladih novinara za kvalitetno izvještavanje o ranjivim skupinama kako bi se povećala njihova vidljivost. Zbog toga studenti sudionici projekta također pišu članke namijenjene povećanju vidljivosti socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina. Ti se članci premijerno objavljuju na portalu Studentski.hr. 

Do sada objavljeni članci objedinjeni su na stranici sims.studentski.hr, gdje je moguće pronaći i sve ostale informacije o aktivnostima projekta SIMS.

Centar za razvoj mladih, podsjetimo, 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
 
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH