LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Zadarski studenti pripremili predstavu, radionicu i izložbu za Međunarodni dan studenata

Na današnji se dan obilježava Međunarodni dan studenata. Provjerite bogati program koji su pripremili zadarski studenti i priključite se proslavi studentskog praznika!

Na današnji se dan obilježava Međunarodni dan studenata. Provjerite bogati program koji su pripremili zadarski studenti i priključite se proslavi studentskog praznika!

Međunarodni dan studenata obilježava se 17. studenoga prigodnim programom pod nazivom Studen(t)i za studente u prostorijama Studentskog kluba Božo Lerotić u Zadru, a u organizaciji Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru i odjela Sveučilišta.

Iz bogatog programa izdvajamo javnu probu scenske igre Trno(ružica) 21. stoljeća, koju će u 11 sati održati studenti treće godine Odsjeka za razrednu nastavu pod vodstvom doc. dr. sc. Teodore Vigato.

U 14 sati održat će radionica za studente Sutra ću – Umjetnost odlaganja obaveza. Sigurno ste bar jednom tjedno počeli s nekom obavezom od sutra. Ako želite saznati kako studenti odlažu svoje obaveze, svakako posjetite ovu radionicu.

U 17 sati moći ćete saznati odgovore na sva pitanja o radu Studentskog savjetovališta. Na pitanja odgovaraju djelatnici Studentskog savjetovališta, dok je u ulozi moderatora Alen Juranko, student 2. godine psihologije.

Studenti Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja priredili su likovnu izložbu koju tijekom cijelog dana možete razgledati u studentskom klubu Božo Lerotić. Radovi su napravljeni pod mentorstvom doc. art. Saše Živkovića.

Podsjetimo, Međunarodni dan studenata obilježava se u spomen na krvave događaje u Pragu 17. studenog 1939. godine, kada je zbog protesta protiv nacističke vlasti ubijeno devetero studenata i profesora. Prvi Međunarodni dan studenata obilježen je 1941. godine u Londonu. Postupno se u obilježavanje priključuju države širom svijeta te ovaj datum postaje pravi studentski praznik. Stoga dođite danas u Studentski klub Božo Lerotić i uživajte u programu!

FOTO: FLICKR