LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rad zdravstvenih djelatnika

Studenti sestrinstva uspješno studiraju i bore se protiv virusa; sjetimo ih se povodom Svjetskog dana zdravlja

Na prvim linijama obrane nalaze se i studenti sestrinstva koji unatoč kaotičnoj situaciji stignu uspješno studirati.

Na prvim linijama obrane nalaze se i studenti sestrinstva koji unatoč kaotičnoj situaciji stignu uspješno studirati.

Studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever već tri jedna uspješno odrađuju nastavu na daljinu na kojoj stječu znanje, izlažu svoje seminarske radove i izvršavaju svoje zadatke. Sveučilište Sjever ističe da su ponosni na svoje studente i nastavnike koji su se iznimno brzo prilagodili online nastavi. 

Dovoljno je teško svim studentima koji sada studiraju na daljinu, a uz to se nose sa stresom izolacije, ali još je teže studentima sestrinstva koji se, uz uspješno online studiranje, svakodnevno izlažu zarazi kako bi pomogli bolesnicima.

Današnji dan posvećen je upravo medicinskim sestrama i primaljama, ali i ostalim zdravstvenim djelatnicima, pa se povodom Svjetskog dana zdravlja sjetite upravo njih, onih koji se nalaze na prvoj crti obrane i koji, za razliku od nas, ne mogu ostati doma. Svoje im je zahvale na današnjoj konferenciji za novinare uputio i Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ova godina ujedno je Međunarodna godina medicinskih sestara i primalja, pa se tijekom današnjeg dana želi skrenuti pozornost javnosti na vitalnu ulogu koju one igraju u pružanju kvalitetne zdravstvene i socijalne skrbi pod sloganom: Podržite medicinske sestre i primalje. Kampanja će se koristiti za pokretanje djelovanja i poticanje investiranja za jačanje kapaciteta medicinskih sestara i primalja. Više o kampanji možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY