LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Srednjoškolski nadimak bio mu je Pitt-bull, studirao je novinarstvo, a danas je poznati 56-godišnji glumac

Njegovo ime rado pronalazimo na listama za najljepšeg muškarca svijeta, prepoznajemo ga po brojnim nagrađivanim filmskim ulogama, a ime mu je opjevala čak i Severina – dakako, radi se o Bradu Pittu.

Njegovo ime rado pronalazimo na listama za najljepšeg muškarca svijeta, prepoznajemo ga po brojnim nagrađivanim filmskim ulogama, a ime mu je opjevala čak i Severina – dakako, radi se o Bradu Pittu.

William Bradley Pitt rođen je na današnji dan, 18. prosinca 1963. u saveznoj državi Oklahomi, SAD, dok je djetinjstvo proveo u Missouriju. Također tamo završava svoje školovanje, uključujući i studij na kojem je pohađao novinarstvo s naglaskom na oglašavanje, no pred sam kraj odlučio je odustati od diplome i zaputiti se prema Kaliforniji. Prije uspjeha prema kojem ga raspoznajemo danas bavio se raznim poslovima kako bi održao svoju neovisnost od roditelja. Primjerice, uzdržavao se prevozeći striptizete limuzinom, fizičkim poslovima te je utjelovio divovsku kokoš za lanac brze prehrane El Pollo Loco.

Filmski opus Brada Pitta dijelimo na uloge u kojima je glumac te one u kojima je u službi producenta. Sveukupno radi se o 137 angažmana, od kojih je 81 glumački. Karijeru započinje manjim ulogama u sapunicama te nakon mnogih televizijskih gostovanja dobiva ulogu kao kriminalac i ljubavnik Greene Davis u filmu Thelma & Louise (1991). U narednim godinama ostvario se kao višeslojni glumac velikog talenta što mu je donijelo uloge u filmovima poput Legends of the Fall (1994), Se7en (1995), Troy (2004) te Mr. and Mrs. Smith (2005). Njegova glumačka karijera i dalje je vrlo aktivna te se odabiri filmova u kojima glumi žanrovski bitno razlikuju. Pitt iz tog razloga može reći da uistinu ima bogat filmski opus.

Često je zbog svog statusa na meti tabloida, no za vas nekoliko zanimljivosti o njemu: 

  • u siječnju 1999. godine nestašna je djevojka ušla kroz prozor Pittove kuće u Hollywoodu, obukla se u njegovu odjeću te ostala u kući narednih 10 sati sve dok se alarm nije ugasio. Djevojci je sudski zabranjeno kontaktirati s glumcem te mora od njega biti udaljena minimalno 100 metara
  • zabranjen mu je ulazak u Kinu zbog uloge u filmu Seven Years in Tibet (1997)
  • 1996. godine zaručnica mu je bila Gwyneth Paltrow
  • ima mlađu braću, sestru Julie te brata Douga
  • uloga u filmu Matrix (1999) bila je namijenjena upravo njemu, no na kraju je pripala Keanuu Reevesu
  • vjenčanje s Jennifer Aniston koštalo je milijun dolara
  • svoju je prvu ženu, Jennifer Aniston, upoznao na slijepom spoju koji je dogovorio njihov agent
  • za vrijeme snimanja filma Troy (2004), u kojem glumi Ahileja, istegnuo je svoju Ahilovu tetivu
  • srednjoškolski nadimak bio mu je Pitt-bull
  • prvi plaćeni glumački angažman Less Than Zero (1987) iznosio je 38 dolara, dok je posljednji Once Upon a Time in Hollywood (2019) iznosio 10 milijuna dolara.

 

FOTO: IMDB