LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Smaknuće ubojice "The Moon Maniac"

Prije 80 godina američku javnost potresao je slučaj serijskog ubojice pod nazivom "The Moon Maniac". Ubijao je djecu, jeo njihove ostatke i bio psihički poremećen te je za svoje zločine dobio smrtnu kaznu.

Prije 80 godina američku javnost potresao je slučaj serijskog ubojice pod nazivom "The Moon Maniac". Ubijao je djecu, jeo njihove ostatke i bio psihički poremećen te je za svoje zločine dobio smrtnu kaznu.

Hamilton Howard Albert Fish bio je jedan od najozloglašenijih američkih serijskih ubojica. U javnosti je bio poznat pod raznim imenima kao što su Grey Man, Werewolf of Wysteria, Brooklyn Vampire, The Boogey Man i ono najčešće korišteno The Moon Maniac. Vjeruje se da je ubio desetero djece i zatim pojeo njihove ostatke.

Fish je bio uhićen nakon što se prikupilo dovoljno dokaza za ubojstvo desetogodišnje Grace Budd. godine 1928. u svojoj kolibi u Westchester Countyju u New Yorku zadavio je djevojčicu te njezine ostatke unakazio pilom. Šest godina kasnije napisao je pismo za Graceinu majku u kojem je detaljno opisao ubojstvo te način na koji je njezine ostatke skuhao te jeo sljedećih devet dana.

Upravo pomoću pisma, policijski istražitelji otkrili su lokaciju tada 66-godišnjeg Fisha. Nakon uhićenja i suđenja Fish je dobio smrtnu kaznu koja se tada provodila na električnoj stolici. Kazna je izvršena 16. siječnja 1936. godine, a na izvršenje svoje kazne Fish je otišao s velikim uzbuđenjem i očekivanjem te s porukom:

It will be the supreme thrill, the only one I haven't tired.

Prije smaknuća Fisha je pregledao psihijatar koji je izjavio da nije bilo poznate perverzije koju Fish nije prakticirao i to vrlo često. Fish je bio opsjednut sadomazohizmom. Tražio je od vlastite djece da ga tuku s četkom i miješalicom za boju te su svjedočili njegovom samoranjavanju s veslom okovanim čavlima. Uz to, zabijao si je igle u tijelo te je njih skoro 30 nađeno u njegovim preponama nakon uhićenja i nakon što im je Fish rekao gdje se nalaze. Također, jeo je svoj izmet i radio si opekline vrućim peglama.

Sve navedeno još uvijek nije ono što najviše uznemiruje. Naime, uz ubijanje i sadomazohizam bio je opsjednut i kanibalizmom. Uvijek je sa sobom nosio upute o prakticiranju kanibalizma. Prilikom uhićenja, priznao je da je ubio još nekoliko djece te je tvrdio da ih je zatim pojeo. Skoro svi, uključujući i porotu, zaključili su da je psihički poremećen, no svejedno je dobio smrtnu kaznu. Njegova zadnja poruka bile su bilješke pune raznih perverzija. 

FOTO: WIKIPEDIA