LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Rođendan slavi mračna heroina i jedna od najmisterioznijih filmskih zvijezda

Helena Bonham Carter jedna je od najneobičnijih persona holivudskog svijeta koja svoje uloge živi svakodnevno. Rođena je na današnji dan.

Helena Bonham Carter jedna je od najneobičnijih persona holivudskog svijeta koja svoje uloge živi svakodnevno. Rođena je na današnji dan.

Britanska glumica Helena Bonham Carter rođena je na 26. svibnja 1966. godine u Londonu. S 13 godina poželjela je baviti se glumom, a sa 16 godina dobiva prvu ulogu u televizijskoj reklami u kojoj glumi Shakespeareovu Juliju.

Prvu filmsku ulogu dobiva 1983. godine u filmu A Pattern of Roses, dok 1986. glumi u filmu Lady Jane redatelja Trevora Nunna. Poslije filmskih prvijenaca prvom značajnijom ulogom mogla bi se prozvati uloga supruge u filmu planetarno poznatog majstora filma Woodyja Allena Mighty Aphrodite.

Ova mračna heroina zaista je zasjala tek u kultnom filmu Davida Finchera Klub boraca iz 1999. godine gdje glumi uz bok Edwardu Nortonu i Bradu Pittu. Njena hladna uloga Marle Singer i danas, nakon 20 godina, savršeno opisuje njezin lik i djelo.

Godine 2001. na setu filma Planet majmuna Helena upoznaje redatelja i svojeg budućeg supruga Tima Burtona. U braku koji je trajao 13 godina dobivaju troje djece. Za vrijeme njihovog osebujnog braka supružnici imaju mnogo zajedničkih projekata. Tako Helena glumi u filmovima kao što su Sweeney Todd: The Demon Barber of Flet Street, Alice in Wonderland, Dark Shadows, sve uz velikog Johnnyja Deppa, a posuđuje glas i u animiranom filmu Corpse Bride, sve pod redateljskom palicom svojega supruga.

Unazad par godina glumicu smo vidjeli u filmovima Kraljev govor, u Jadnicima, a također se pojavila i u ciklusu filmova o Harryju Potteru. Kao zadnji filmski pothvat možemo spomenuti onaj iz 2018. godine, Oceanovih 8 koji predstavlja žensku verziju kultnog filma Oceanovih 11, a u njemu se pojavljuju moćna ženska imena poput Rihanne, Sandre Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway i Sare Paulson.

Spoj osebujnog stila odijevanja, slojevite osobnosti, ljubavne čarolije koja je jedna od najvećih i najneobičnijih ljubavnih priča Hollywooda, ovu personu čine jednom od najmisterioznijih i najneobičnijih filmskih zvijezda.

 

FOTO: PIXABAY