LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Od odrastanja i studija glume u Australiji do svjetske slave

Lik Cecile Wright vinuo ju je na zvjezdanu putanju igranih serija, a i danas, u 51. godini, reda kvalitetne uloge. Riječ je o velikoj Nicole Kidman.

Lik Cecile Wright vinuo ju je na zvjezdanu putanju igranih serija, a i danas, u 51. godini, reda kvalitetne uloge. Riječ je o velikoj Nicole Kidman.

Na današnji dan 1967. u Honolulu na Havajima rođena je australska glumica Nicole Kidman. Odrasla je u Australiji u koju se s roditeljima vratila 1970. godine Već se u tinejdžerskoj dobi počinje baviti glumom, točnije sa 16 godina, a također u Melbourneu i Sydneyu studira glumu. Njena prva zapažena i glavna uloga bila je 1989. u trileru Dead Calm.

Godine 1990. zbog filma Dani groma seli se u Sjedinjene Američke Države, a na setu upoznaje svog budućeg supruga Toma Cruisea s kojim je bila u braku do 2001. godine Uloga koja ju je svakako proslavila je ona iz 1995. godine, kada glumi Suzane Stone Moretto u filmu Žena za kojom se umire. Te godine dobiva Zlatni globus za glavnu glumicu u komediji.

Devedesete su za Nicole Kidman bile veoma plodonosne, a uloge su prštale na sve strane. Jedna od značajnijih uloga bila je u filmu Oči širom zatvorene Stanleya Kubricka iz 1999. godine

2000. započinje ulogom u filmu Moulin Rouge, koji je bio osvajač tri Zlatna globusa i 2 Oscara, dok 2002. Oscara dobiva za ulogu Virginie Woolf u filmu The Hours, gdje glumi uz bok divama poput Meryl Streep i Julianne Moore. 2003. godine Nicole postaje jedna od najtraženijih glumica u Hollywoodu.

Trenutno glumi u hvaljenoj igranoj seriji Velike male laži zajedno s Meryl Streep, Reese Witherspoon, Shailene Woodley te Zoe Kravitz. Za ulogu Celeste Wright, zlostavljane žene, dobiva Zlatni Globus.

Njeni su najnoviji filmovi Aquaman, Boy Erased te Destroyer iz 2018. godine

Trenutno je u braku s pjevačem Keithom Urbanom, s kojim ima dvije kćeri, dok također ima dvoje posvojene djece iz braka s Tomom Cruiseom, s kojim se srčano borila oko skrbništva zbog strogih pravila scijentološke vjere koje su bili članovi.

FOTO: FLICKR