LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Pravdi priveden zloglasni serijski ubojica

Prije 25 godina uhićen je serijski ubojica i kanibal Jeffrey Dahmer. Istražitelji koji su ušli u njegov stan, svjedočili su jednom od najgorih prizora u modernoj povijesti.

Prije 25 godina uhićen je serijski ubojica i kanibal Jeffrey Dahmer. Istražitelji koji su ušli u njegov stan, svjedočili su jednom od najgorih prizora u modernoj povijesti.

Mjesto radnje Milwaukee, Wisconsin. Policijski dužnosnik uobičajeno se dosađuje u patroli dok mu jedan neobičan prizor ne zaokupi pažnju. Muškarac Tracy Edwards trči niz ulicu u lisicama. Nakon policijske istrage pronađen je stan Jeffreyja Dahmera koji predstavlja jedan od najgorih prizora u modernoj povijesti. Ovo nije uvod u krimić, već priča o zloglasnom serijskom ubojici s kraja prošlog stoljeća.

Edwards je u izjavi rekao da ga je Dahmer držao zatočenog u svom stanu i da mu je prijetio smrću. Policija ga nije shvatila pretjerano ozbiljno, no ipak je otišla do Dahmera koji je mirno objasnio da je sve to jedan veliki nesporazum. Policajci su mu povjerovali, no onda su uočili nekoliko polaroid fotografija na kojima su bila raskomadana tijela. To je bio znak za uzbunu i  22. srpnja 1991. godine Dahmer je uhićen.

Pri temeljitoj pretrazi stana pronađena je prava kuća strave. Uz nekoliko foto albuma s dijelovima tijela svojim žrtava pronađeno je i nekoliko glava u hladnjaku i zamrzivaču kao i dvije lubanje na računalu. U spavaćoj sobi nalazila se bačva s raspadajućim tijelima u kemikalijama, a pronađeni su i dokazi o kanibalizmu.

Susjedi su izjavili da su primjetili širenje groznog smrada iz Dahmerovog stana koji je on objasnio kao meso kojemu je istekao rok trajanja. Činjenica da je toliko dugo uspio skrivati zločine u stanu u središtu grada zgrozila je sve. Međutim, priča postaje i gora. Naime, dva mjeseca prije policija je zaprimila prijavu o golom, drogiranom 14-ogodišnjem dječaku koji je krvareći bježao niz ulicu od Dahmera. Policija je vratila dječaka Dahmeru vjerujući da je riječ o obiteljskoj svađi. Dječak je ubrzo nakon ubijen. Dva odgovorna policajca dobila su otkaz.

Forenzička istraga otkrila je 11 žrtava, od kojih je prva nestala u ožujku 1989. godine samo dva mjeseca prije no što je Dahmer izbjegao zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja djece obećavajući sucu da će se promijeniti. Nakon uhićenja, Dahmer je priznao 17 ubojstava počevši od godine 1978. Porota je odbacila obranu za psihičku nestabilnost i osudila ga na 15 doživotnih kazni. Preživio je jedan pokušaj ubojstva 1994. godine, međutim, ubijen je od strane jednog zatvorenika samo 4 mjeseca kasnije. 

FOTO: FLICKR