LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Neka vaš stan zablista tijekom ispitnih rokova uz savjete Monice Geller

Glumica koju je proslavio lik čistunke Monice Geller danas slavi 55. rođendan, a mi vam donosimo nekoliko njenih ideja koje možete iskoristiti za vrijeme koje treba biti utrošeno na učenje za nadolazeće ispite.

Glumica koju je proslavio lik čistunke Monice Geller danas slavi 55. rođendan, a mi vam donosimo nekoliko njenih ideja koje možete iskoristiti za vrijeme koje treba biti utrošeno na učenje za nadolazeće ispite.

Američka glumica i bivši model Courteney Bass Cox rođena je 15. lipnja 1964. godine u Birminghamu, Alabama. Tijekom studentskih dana započela je manekensku karijeru zbog koje je napustila školovanje, a nakon uspješne suradnje s tada najpoznatijom agencijom Ford Modelling Agency i proboja na tržište modelinga, 1984. godine dobiva svoj prvi glumački angažman kao debitantkinja Bunny u sapunici As the world turns

Uloge su se za Courteney nastavile nizati, a jedna je od najzapamćenijih, a sigurno i najboljih, uloga Monice Geller u kultnoj seriji Prijatelji. Producenti serije pozvali su je na audiciju za Rachel Green, no glumica ih je uvjerila kako joj uloga čistunke Monice bolje pristaje i nije pogriješila. Nakon emitiranja prve sezone serije Courteney je bila najpoznatija među šestero glavnih glumaca te ju je časopis People 1995. godine uvrstio među 50 najljepših ljudi svijeta. Velik uspjeh doživljava i godinu dana kasnije kao bezobrazna novinarka Gale Weathers u filmskom hitu Vrisak, a ulogu je tumačila i u naredna dva nastavka filma.

Vratit ćemo se na ulogu koja je obilježila karijeru poznate glumice – Monica Geller. Deset sezona imali smo priliku gledati onu koja planira planirati, voli pobjeđivati, a najviše od svega čistiti. Monicina opsesija čišćenjem i kontroliranjem toliko je jaka da redovito čisti aparate kojima se koristi i svaku minutu provjerava je li sve posloženo onako kako ona želi. Kako svatko ima neku svoju malu tajnu tako i ona ima ormar u stanu u kojem je nabacana gomila stvari koje se prema njenom viđenju ne uklapaju u stan. 

S obzirom na to su ljetni ispitni rokovi u punom jeku, a jedan od načina izbjegavanja učenja jest čišćenje stana, u nastavku donosimo nekoliko Monicinih ideja zbog kojih ćete se na trenutak odmoriti od (ne)učenja i knjige i posvetiti se sređivanju stana. 

1. Uvijek držite krevet savršeno posloženim 

Krevet možda i nije prva stvar koju poželite pospremiti nakon ustajanja, no Monicinim pravilima pospremanja poželjet ćete izgubiti 15 minuta za njegovo pospremanje. Plahte, naravno, moraju biti poravnate pod kutom od savršenih 90 stupnjeva, jastuci kao kada ste ih prvi put savršene ugledali u trgovini, a deblji pokrivač uvijek u donjem desnom kutu kreveta.


 

FOTO: Screenshot

2. Kategorizirajte ručnike 

I to ne samo po veličini. Postoji ukupno 11 kategorija, od kojih smo saznali za njih četiri – svakodnevna upotreba, fancy, fancy guest i guest. Gosti su poželjni za vrijeme učenja, a oduševit će ih što imate kategoriju ručnika samo za njih. 

FOTO: Screenshot
 
3. Posložite vrpce i vrećice

Znate onu neurednu ladicu u koju ste nagurali vrećice i vrpce? Posložite je. Oduzet će vam 15 minuta. Možda i više ako vrećice slažete po boji i veličini. 

FOTO: Screenshot
 
4. Metla i usisavač neće se očistiti sami 

Čišćenje prljavim aparatima ili sredstvima? Ne dolazi u obzir. Očistite usisavač, pa čak i metlu, ako se metla može očistiti, a sve se može kad si studentska Monica Geller.

FOTO: Screenshot
 

5. Mrvica na podu dovoljan je razlog

Dovoljan da ponovno očistite pod. Oko sokolovo ne vidi sve ono što je napisano sitnim slovima u skripti, ali vidi mrvicu na podu. Mrvica po mrvica, minuta po minuta i kao da ništa nisi napravio. 

FOTO: Screenshot
FOTO: SCREENSHOT