LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Nasmijte se do suza na Međunarodni dan viceva

Zdravo je smijati se, a to je najbolje činiti s prijateljima i rodbinom uz mnoštvo zabavnih šala. Donosimo vam neke od njih na Međunarodni dan viceva.

Zdravo je smijati se, a to je najbolje činiti s prijateljima i rodbinom uz mnoštvo zabavnih šala. Donosimo vam neke od njih na Međunarodni dan viceva.

Mislite li da ste duhoviti? Vjerujemo da će većina osoba odgovoriti da. Sad drugo i važnije pitanje. Misle li osobe oko vas da ste duhoviti? Ako je odgovor i na ovo pitanje potvrdan, onda zaista i jeste duhoviti. Ako vi niste ona duhovita osoba u ekipi, onda znate nekoga tko jest. Naime, svatko od nas ima barem jednog prijatelja koji natjera sve oko sebe na smijeh čim progovori, i uvijek zna neki novi, još neprošireni vic. Odakle ih izvlači nemate pojma. Ne znamo ni mi, ali znamo da je danas njegov dan. Međunarodni dan viceva.  

Obilježavanje Međunarodnog dana viceva službeno je počelo u SAD-u, no sami vicevi, naravno, postojali su tisućama godina ranije. Smatra se da je prvi vic nastao u staroj Grčkoj i da ga je osmislio Palamed. Primjer starogrčkog vica je:

- Brico, ćelavac i rastreseni profesor otišli su zajedno na putovanje. Trebali su kampirati preko noći pa su odlučili da će na smjene čuvati prtljagu. Kad je bio red na bricu, postalo mu je dosadno te je za zabavu obrijao profesorovu glavu. Kad se profesor probudio za njegovu smjenu i uvidio da nema kose rekao je: „Koliko je samo glup ovaj brico? Probudio je ćelavca umjesto mene.“

Grci su također osnovali prvi komičarski klub još oko 350. godine prije Krista čija je svrha bila dijeljenje viceva s prijateljima, a ne stand-up komedija kakvu danas poznajemo. Smijeh je bitan dio ljudskog života te postoje i indicije da su osobe koje se više smiju i fizički zdravije. Stoga predlažemo da se što više smijete, bilo s prijateljima, curom ili dečkom, roditeljima ili rodbinom. Možete započeti tako da pročitate viceve koje smo pripremili za vas.

1. Što je to - troje ih je u sobi, a samo jedno radi? Dva državna službenika i ventilator.

2. Toliko je hladno vani da sam vidio političara s rukama u vlastitim džepovima.

3. Moj pas je često ganjao ljude na biciklu. Postalo je toliko loše da sam mu morao oduzeti bicikl.

4. Kad god moja žena počne pjevati odem ispred kuće raditi vrtlarske poslove kako bi se susjedi uvjerili da nema nikakvog obiteljskog nasilja.

5. Što treba staviti na nadgrobni spomenik matematičara? Nije računao na ovo…

6. Gola žena je opljačkala banku. Nitko se nije mogao sjetiti njezinog lica.

7. Stanje u 21. stoljeću: Brisanje povijesti često je mnogo važnije od stvaranja iste.

8. Što političari i pelene imaju zajedničkog? Oboje treba mijenjati često i iz istog razloga.

9. Pitao sam prijatelja iz Sjeverne Koreje kako je život tamo. Rekao je da se ne može žaliti.

I za kraj, jedan na engleskom jeziku.

10. What is the difference between a snowman and a snowwoman? Snowballs. 

FOTO: FLICKR