LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NA DANAŠNJI DAN

Možete se vratiti na spavanje, danas obilježavamo Dan lijenosti

Iako danas jest dan za ne raditi ništa, mi ipak nećemo biti toliko lijeni pa donosimo nekoliko prijedloga kako možete provesti današnji dan, a da to bude opuštajuće za vas i da ne iziskuje prevelike intelektualne i fizičke napore. 

Iako danas jest dan za ne raditi ništa, mi ipak nećemo biti toliko lijeni pa donosimo nekoliko prijedloga kako možete provesti današnji dan, a da to bude opuštajuće za vas i da ne iziskuje prevelike intelektualne i fizičke napore. 

Ako ste se danas probudili nenaspavani i ne da vam se ništa raditi, ne brinite. Nema potrebe za bilo kakvim osuđivanjem samih sebe, žaljenjem ili stresom jer si danas to možete priuštiti. Kao što slavite neke praznike i obilježavate neke važnije nacionalne i međunarodne dane, tako možete i današnji dan kada se obilježava Dan lijenosti

Mislili ste da takvo nešto ne postoji? Vjerujemo da je ovo jedan od onih dana koje ćete čekati svaku godinu, a možda nećete moći reći svom poslodavcu da danas ne radite, ali ako ništa drugo, osjećat ćete manju grižnju savjesti ako nakon posla odmorite ili ostavite učenje za sljedeći dan. O obilježavanju ovoga danu zna se vrlo malo, čak se službeno nisu potvrdili niti začetnici ove ideje. Iako danas jest dan za ne raditi ništa, mi ipak nećemo biti toliko lijeni pa vam u nastavku donosimo nekoliko prijedloga kako možete provesti današnji dan, a da to bude opuštajuće za vas i da ne iziskuje prevelike intelektualne i fizičke napore. 

Izvor: GIPHY

1. Ostanite spavati

Vjerujemo da ste ovakvo nešto i očekivali, no ovo doista i jest najbolji način za odmor, posebno ako ste zadnjih dana radili do kasno pa se niste uspjeli naspavati ili je sinoćnji ostanak u klubu do šest ujutro za vas ipak bio previše. Danas zaboravite na odijela, haljine i štikle te se obucite u nešto udobno i pripremite za uživanje. Ono što vas može omesti kod cjelodnevnog spavanja jest moguća glad pa bi bilo dobro da se pobrinete da imate dovoljno hrane u kući jer doista nema potrebe da izlazite van jer, naravno, to onda podrazumijeva spremanje, a s time dolaze i blagi napori. Uostalom, kako biste što više uživali u današnjem danu, uvijek možete naručiti neku hranu koju će vam dostaviti do ulaznih vrata. 

Izvor: GIPHY

2. Isključite se s društvenih mreža

Znamo da to ne radite često i da vam se ovo čini gotovo nemogućom misijom, no kada pročitate ovaj članak i odlučite s čime ćete se danas zabaviti, doista je vrijeme da se isključite s društvenih mreža kako biste imali mira. Danas nije dan za odgovaranje na poslovne poruke i e-mailove, danas je dan za vas i tako se i ponašajte. Ako se slučajno dogodi nešto važno, sigurni smo da će vas netko nazvati. Osim toga, odmor od društvenih mreža dobro dođe, koliko nam je godto korisno, tako nam ponekad od svega toga treba i odmora. 

3. Napokon pogledajte svoju najdražu seriju

Na internetu je već danima dostupna nova sezona vaše omiljene serije, a vi niste nikako uspjeli uhvatiti vremena da ju pogledate? Danas će se to promijeniti, sjetite se kako postoje ljudi koji često gledaju serije i filmove po cijele dane i to doista nije dobro, no vi si to jedan dan možete priuštiti. Ako ste se uvijek pitali kako takvi uspiju pogledati nekoliko sezona serije u jednom danu, sada je pravo vrijeme da saznate odgovor na to pitanje. Možda vam se dogodilo i to da zbog previše obveza niste već dugo pogledali neki film, prođite kroz svoju listu onih koje želite pogledati i krenite. 

Izvor: GIPHY

4. Slušajte omiljenu glazbu i napravite si najdraži popis

Ovo je za sve one koji nemaju dovoljno vremena složiti playlistu, a veliki su ljubitelji glazbe. Uzmite današnji dan da pregledate najnovija stanja na glazbenim ljestvicama, otkrijte neke nove pjesme i napravite svoje popis. Često možemo čuti kako je glazba odmor za dušu pa je vrijeme i da to iskusite. Kako biste još više uživali uz glazbu, dok ju slušate, možete pripemiti toplu kupku i tako dosegnuti novu razinu hedonizma.

5. Radite sve ono što ste htjeli, a do sada niste imali vremena

Na kraju, ako vam već navedeni prijedlozi ne zvuče dobro ili zanimljivo, onda je vrijeme da napravite nešto što ste oduvijek htjeli, a da stignete napraviti u jednom danu. Možete otići šetati u prirodu. Ako vam užitak predstavnja čitanje knjiga, onda je krajnje vrijeme da krenete, a ako ste ipak više za neka zajednička druženja s prijateljima, okupite se spontano i zabavite. Važno je samo da dan provedete tako da se posvetite sebi, napunite energiju za sve ono što vas čeka sutra i da se, naravno, ne naprežete previše. 

Nadamo se da ćete ovaj današnji danas obilježiti onako kako on i zaslužuje. Odmorite se, zaboravite na bilo kakve prevelike napore, radite ono što volite i osjećajte se super jer ste lijeni i jer to danas možete biti. 

FOTO: PIXABAY