LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Leonard i Raj iz „Teorije velikog praska” danas slave rođendan

Danas rođendan slave kolege sa seta serije „Teorija velikog praska”. Johnny Galecki koji tumači Leonarda i Kunal Nayyar koji je utjelovio Raja.

Danas rođendan slave kolege sa seta serije „Teorija velikog praska”. Johnny Galecki koji tumači Leonarda i Kunal Nayyar koji je utjelovio Raja.

Posljednjeg dana travnja rođendan slave Johnny Galecki i Kunal Nayyar, poznatiji kao Leonard Hofstadter i Raj Koothrappali. Riječ je, dakako, o likovima popularne američke serije Teorija velikog praskaSerija je to koja se uspješno emitira od 2007. godine, a trenutna, dvanaesta sezona, ujedno je i posljednja, što znači da ćemo se uskoro oprostiti s omiljenim likovima. Radnja započinje kada se u susjedstvo dvojice povučenih znanstvenika Sheldona i Leonarda doseli glumica u usponu Penny te se Leonard zaljubljuje u nju. Upoznajemo i njihove prijatelje Howarda i Raja, a kasnije i Bernadette i Amy. Humor proizlazi iz niza društvenih situacija u kojima se znanstvenici ne snalaze ili iz Pennyjina nerazumijevanja znanosti. 

Jedan od današnjih slavljenika, Johnny Galecki, tumači Leonarda Hofstadtera, eksperimentalnog fizičara koji se u prvoj epizodi zaljubljuje u Penny i ne odustaje od nakane da ostvare ljubavnu vezu. Život mu nerijetko zagorčava cimer Sheldon, po čijim, u najmanju ruku neobičnim, pravilima mora živjeti. Ipak, s ostalim prijateljima uživaju u čitanju stripova, igranju videoigara i gledanju SF filmova. 

Johnny Galecki rođen je na današnji dan 1975. godine u Belgiji te se s roditeljima doselio u SAD. Glumački je debi doživio 1987. kada je glumio u miniseriji Murder Ordained, a veći je uspjeh postigao ulogom u poznatijoj humorističnoj seriji Roseanne (1988). Ondje je igrao Davida, dečka Roseanneine kćeri Darlene. Nju je tumačila Sara Gilbert koja se kasnije pojavila kao Leonardova djevojka Leslie Winkle u Teoriji velikog praska. Galecki se pojavljivao u nizu filmova i serija s manje zapaženim ulogama sve dok ga nisu pozvali kako bi odigrao ulogu Sheldona Coopera. Sam Galecki sugerirao je kako bi mu bolje odgovarala uloga Leonarda, pa je Sheldona utjelovio Jim Parsons i moramo priznati da su obojica odradila fantastičan posao.

Foto: Wikipedia

Ulogu simpatičnog Indijca Rajesha Koothrappalija preuzeo je Kunal Nayyar. Raj je astrofizičar iz bogate indijske obitelji koji s ostalim likovima radi na kalifornijskom sveučilištu. Njegova je posebnost ta što na početku serije ne može razgovarati sa ženama, a ubrzo otkrije da može samo ako popije alkohol. Tijekom sezona njegov se lik razvija i napreduje, pa se u potpunosti oslobodi i bez kapi alkohola progovori pred ženama. Trenutno je jedini lik čija ljubavna priča nije razrađena do kraja, pa s napetošću očekujemo saznati rasplet njegove veze s Anu.

Kunal Nayyar rođen je 1981. u Engleskoj, ali je odrastao u Indiji. U SAD je došao studirati ekonomiju te paralelno odlazio na satove glume i razne audicije. Prije Teorije velikog praska Nayyar se pojavio u više televizijskih reklama gdje su ga zapazili producenti. Okušao se potom u posuđivanju glasova animiranim likovima i to u Ledeno doba 4: Zemlja se trese (2012) i Trolovi (2016). Široj je publici ipak najpoznatiji po ulozi šutljivog Raja. Upravo zbog te karakteristike njegova lika, veliku je pažnju privukla Nayyarova ženidba sa Nehom Kapur, Miss Indije 2006. godine

Foto: Pinterest

Johnnyju i Kunalu danas želimo sve najbolje, između ostalog, mnogo dobrih uloga s kojima će nas uveseljavati kao što to čine već dvanaest godina.

FOTO: PINTEREST