LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sjećanje na Petru

Godina bez Petre: u tragičnoj nesreći kraj Save prije godinu dana poginula mlada studentica

Prije godinu dana kod studentskog doma u naletu motocikliste izgubila je život 20-godišnja djevojka.

Prije godinu dana kod studentskog doma u naletu motocikliste izgubila je život 20-godišnja djevojka.

26. lipnja 2021. godine nešto iza ponoći 20-godišnja studentica Petra Jerković tragično je preminula jer je na nju naletio motociklist koji je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom određene kategorije. 

Ovaj stravičan događaj dogodio se u Jarunskoj ulici jer je 21-godišnjak koji je na motoru vozio još 20-godišnjeg dečka pretjecao kolonu vozila i tako naletio na djevojku koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Tragedija je odjeknula među studentima sa Save. Svoju potresenost iskazali su tišinom i nepuštanjem glazbe, jedna je studentica napisala da bi se trebao proglasiti dan žalosti, a drugi su iskazali nezadovoljstvo zbog divljanja na cestama. 

U sjećanje na preminulu studenticu osnovana je Zaklada za sigurnost u prometu Petrin korak, čiji je cilj zalagati se za brigu za druge u prometu kroz preventivno i edukativno djelovanje.

– Brigu za druge u prometu često uzimamo zdravo za gotovo, a ona je posebno važna kada smo i sami za volanom ili prelazimo cestu bez dodatnog pogleda lijevo i desno. Podizanjem svjesnost i važnost pitanja sigurnosti u prometu koja se tiče svih sudionika (pješaci, motociklisti, biciklisti, vozači…) na korak smo bliže smanjenju prometnih nesreća. – stoji na stranicama Zaklade koja je, u spomen na Petru, okupila hrvatske izvođače i napravila pjesmu Jedan korak.

FOTO: UNSPLASH