LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jubilej

FOI obilježava 60 godina postojanja

U svojoj bogatoj povijesti, Fakultet organizacije i informatike razvio je nekoliko specifičnih smjerova te se proširio na dobar dio sjeverozapadne Hrvatske.

U svojoj bogatoj povijesti, Fakultet organizacije i informatike razvio je nekoliko specifičnih smjerova te se proširio na dobar dio sjeverozapadne Hrvatske.

Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu, kao komponenta Sveučilišta u Zagrebu, ove godine slavi jubilarnu 60. godišnjicu postojanja, kao i 48 godina od službenog osnivanja.

1962. je u Varaždinu osnovana Viša ekonomska škola, koja je bila temelj za osnivanje današnjeg Fakulteta organizacije i informatike.

Prvi semestar se održao davne 1962./1963. akademske godine, s programima za edukaciju o samostalnom organiziranju i vođenju složenijih ekonomskih poslova.

1962. godine FOI je započeo i svoju knjižničarsku djelatnost, a do danas je akumulirao veliku književnu građu.

Od samog početka FOI se povezivao s relevantnim tvrtkama kao što su Varteks i Birostroj, a danas imaju partnerstva s više od 600 regionalnih tvrtki. Preko Centra za podršku studentima i razvoj karijera, studenti imaju priliku odrađivati praksu na svim razinama studija.

1974. FOI službeno postaje fakultet, a 1975. dio Sveučilišta u Zagrebu. S vremenom se uveo diplomski studij, a početkom 21. stoljeća i stručna razina studija i poslijediplomski znanstveni studij.

Danas se FOI nalazi u Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima, a ove godine studentima će biti predstavljena i obnovljena Vila Oršić, gdje će se smjestiti dio laboratorija i istraživačkih centara.

Oni koje zanimaju zanimljivi detalji o povijesti ovog fakulteta mogu pogledati virtualnu izložbu fakultetske knjižnice.
FOTO: WIKIPEDIA