LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Društvene mreže diljem svijeta danas preplavljuje hashtag #animeday

Danas je blagdan za sve ljubitelje japanskog stila crtanja koji je stekao slavu i u Hrvatskoj.

Danas je blagdan za sve ljubitelje japanskog stila crtanja koji je stekao slavu i u Hrvatskoj.

Današnji dan, 15. travnja, smatra se Svjetskim danom animea, stoga se prisjećamo najbitnijih japanskih animiranih filmova emitiranih na našoj televiziji.

Anime stil animiranih filmova dolazi iz Japana, karakterističan je za 20. stoljeće, a karakteriziraju ga likovi izrazito velikih očiju. Obiluje s mnogo različitih žanrova samog stila, a često sadržaji mogu biti namijenjeni i odraslima.

Neke su od najpoznatijih anime serija u Hrvatskoj Candy Candy, iz 1999. godine, i Sailor Moon ili, kako je kod nas prevedeno, Mjesečeva ratnica koja je bila emitirana od 2001. do 2004. godine Serija Mjesečeva ratnica pratila je život mlade djevojke koja ima posebne moći i bori se protiv zlikovaca uz pomoć svojih prijateljica, a također daje dobru pouku djevojčicama. Također, planetarnu su popularnost stekle serije Pokemon i Digimon, a zaluđenost anime likovima iz tih animiranih serija mogla se osjetiti i u Hrvatskoj. Od 2002. godine, svako je dijete znalo tko su Pikachu, Ash i Misty. Kasnije se na hrvatskoj televiziji emitiraju i animirani filmovi poput Dragon Balla, Yu-Gi-Oha i Goooola.

Anime day prvenstveno slavi cijelu povijest animea te spaja ljude koji dijele iste interese. A kako ga najbolje obilježiti? Jednostavno pročitajte omiljenu mangu, pogledajte omiljeni manga show ili se možete prerušiti u svoj omiljeni lik iz animea i zamisliti da ste na pravoj konvenciji. Uz to, možete se dobro zabaviti sa svojim istomišljenicima koji također smatraju da su mange veoma dobar način razbibrige. Također, možete ovaj anime blagdan podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama hashtagom #animeday te cijelom svijetu poručiti što je prava zabava.

FOTO: PIXABAY