LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Briljantni ljetni hit iz 1978. ne preskače ni ljeto 2019.

Na današnji dan nastaje jedna od najromantičnijih pjesama svih vremena koja se u zadnji čas našla u soundtracku filma „Briljantin”.

Na današnji dan nastaje jedna od najromantičnijih pjesama svih vremena koja se u zadnji čas našla u soundtracku filma „Briljantin”.

Pjesma You're The One That I Want, najpoznatija pjesma bogatog soundtracka filma Briljantin, na današnji dan postala je broj jedan na top-ljestvicama. Kultna scena glazbenog dvoboja Dannyja Zuke i Sandy, ovu pjesmu čini nezaboravnim hitom koji predstavlja neko drugo, uzbudljivije vrijeme. Nastaje za potrebe filma 1978. u produkciji Johna Farrara.

Jedna od najromantičnijih pjesama svih vremena jedan je od najprodavanijih singlova na svijetu, prodana u 6 milijuna primjeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj, dok je prodana u 15 milijuna primjeraka na široj, globalnoj razini.

Pjesma se skoro nije našla na soundtracku filma, ali je uvrštena u zadnji čas, što je bio pun pogodak za lansiranje filma u zvjezdane klasike. Veseli pop i rock & roll žanr vrlo dobro opisuje rockabilly pedesetih godina koje su neodoljivo privlačne svojim outfitima, glazbom, stilom života.

U kultnoj sceni filma Olivia Newton-John pojavi se kao opasna djevojka koja se želi dokazati svom dečku Johnu Travolti koji njeguje izgled opasnog dečka iz susjedstva. Tako kreće njihov igrokaz u kojem Sandy ostavlja Dannyja u šoku zbog svoje promjene izgleda, a njihova privlačnost i ljubav tijekom pjesme sve više rastu.

Pjesma koja je lansirana u javnost davne 1978. godine i danas se može smatrati ljetnim hitom koji poziva na ples sve, i zaljubljene i one koji će se tek zaljubiti.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE