LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Po projektu do 4 tisuće eura

Ministarstvo financira projekte u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima

Posebna pažnja bit će posvećena projektima koji se fokusiraju na prevenciju neprihvatljivih ponašanja i zaštitu mentalnog zdravlja učenika.

Posebna pažnja bit će posvećena projektima koji se fokusiraju na prevenciju neprihvatljivih ponašanja i zaštitu mentalnog zdravlja učenika.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske raspisalo je poziv za financiranje preventivnih projekata u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima za školsku godinu 2024./2025. Ovaj poziv ima za cilj podržati provedbu preventivnih strategija i aktivnosti koje će poboljšati socijalno-emocionalne i životne vještine učenika te ih pripremiti za suočavanje s izazovima odrastanja.

Svi prijavljeni projekti trebaju biti usmjereni na razvoj vještina koje će učenicima omogućiti donošenje zdravih i prosocijalnih odluka te jačanje njihovih odnosa s drugima. Posebna pažnja bit će posvećena projektima koji se fokusiraju na prevenciju neprihvatljivih ponašanja i zaštitu mentalnog zdravlja učenika.

Općina u Zagorju nudi 40 tisuća eura bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja mladih



Projektne prijave trebaju biti usklađene s Minimalnim standardima prevencije ovisnosti u odgojno-obrazovnom sustavu i preporukama Agencije za odgoj i obrazovanje. Poziv ne uključuje financiranje jednokratnih aktivnosti kao što su prikazivanje filmova ili kazališnih predstava te aktivnosti koje šalju zbunjujuće poruke ili se oslanjaju isključivo na knjige i internet.

Ministarstvo objavilo popis studijskih programa koji mogu konkurirati za državne stipendije u STEM područjima



Škole mogu prijaviti jedan ili više projekata, a najviši iznos za financiranje po projektu iznosi do 4 000 eura. Sredstva se mogu koristiti za materijalne troškove, edukaciju učitelja te ostale troškove povezane s provedbom projekata. Rok za podnošenje prijava je 30. rujna 2024. godine.

Hrvatsko izaslanstvo promovira studiranje u Hrvatskoj na sajmu u Francuskoj



Sve prijave trebaju biti dostavljene isključivo pisanim putem na adresu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb, s naznakom „Poziv - Preventivni projekt“. Obavijest o rezultatima bit će objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva. Za dodatne informacije ili pitanja, zainteresirane strane mogu se obratiti elektroničkim putem na adresu preventivni@mzom.hr.
IZVOR: MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I MLADIH
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA