LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Film o mladima i za mlade

Započelo je snimanje filma: „Frka” je stigla u Grad na Dravi

U osječkoj Tvrđi započelo je snimanje filma „Frke” redatelja Svebora Mihaela Jelića koji iza sebe ima uspješan film „Zagrebački ekvinocij”.

U osječkoj Tvrđi započelo je snimanje filma „Frke” redatelja Svebora Mihaela Jelića koji iza sebe ima uspješan film „Zagrebački ekvinocij”.

Nakon izazovne pretprodukcije, prema scenariju Svena Latinovića uz mladu filmsku ekipu iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Nizozemske, Poljske i Amerike, 3. kolovoza započelo je snimanje domaćeg filmskog projekta – Frke, koje će se odvijati do 10. rujna.

Frka je osječka priča kojom se želi prikazati kakvim talentima ova regija raspolaže, a to je moguće postići kroz priču namijenjenu za svakog gledatelja. Samim time što Osijek raspolaže odličnom alternativnom scenom, urbanom kulturom, studentima i mladim domaćim, ali i regionalnim talentima, želi se privući pozornost svjetske publike prema hrvatskoj kinematografiji.

Snimanje je započelo na području Tvrđe. Radnja filma odvija se kroz jednu noć, a Tvrđa je odlično mjesto za uvod u noćnu radnju Frke s obzirom na noćni život i kulturnu scenu toga dijela Osijeka.

U glavnim su ulogama međunarodno nagrađivana glumica Kristina Kika Jovanović u ulozi Nike, osječka akademska glumica Antonia Mrkonjić u ulozi Sare, profesionalni kazališni glumac Vedran Dakić u ulozi Petra, student kazališne umjetnosti smjera glume i lutkarstva Luka Vondrak u ulozi Vokija te sam scenarist Sven Latinović u ulozi Luke koji ujedno iza sebe ima uloge u brojnim kratkim filmova.  

Redatelj Frke Svebor Mihael Jelić već iza sebe ima film Zagrebački ekvinocij i iskustvo snimanja filma bez budžeta što znatno olakšava realizaciju ovoga projekta. Oslonac su svi članovi mlade filmske ekipe, mediji koji će događaj popratiti i svi pratitelji na društvenim mrežama koji su voljni dijeliti vijest sa svojim prijateljima i poznanicima.

FOTO: JOSIP REBOLJ