LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kultura

Zanimljiva izložba o Hrvatskoj na Sveučilištu u Zagrebu

Upoznajte sredozemne i srednjoeuropske kulturne krajolike Hrvatske.

Upoznajte sredozemne i srednjoeuropske kulturne krajolike Hrvatske.

Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom paneuropskom unijom organizira zanimljivu izložbu pod nazivom Sredozemni i srednjoeuropski kulturni krajolici Hrvatske.

Otvorenje izložbe održat će se 22. travnja u 12 sati u predvorju Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14).

Uvodnu riječ održat će rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras, a izložbu će najaviti predsjednik Hrvatske paneuropske unije Mislav Ježić, dok će povjesničar umjetnosti prof. emer. Vladimir Goss dati uvid u hrvatske kulturne krajolike.

Još u vrijeme Domovinskog rata predsjednik međunarodne Paneuropske unije Otto von Habsburg i spomenuti Mislav Ježić otvorili su 16. siječnja 1996. izložbu o Hrvatskoj u Europskom parlamentu. Tom izložbom pokazalo se kako je Hrvatska svojim krajolicima i kulturom uvijek pripadala Mediteranu i Srednjoj Europi. 

Od postavljanja izložbe u Europskome parlamentu u siječnju 1996. i od objavljivanja popratne knjižice Sredozemni i srednjoeuropski kulturni krajolici Europe na hrvatskome, engleskome, francuskome i njemačkome, prošlo je 25 godina.

Izložba će za javnost biti otvorena do 13. svibnja 2022. godine, a više o njoj možete pročitati ovdje.
FOTO: STUDENTSKI.HR