LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Muzeju za umjetnost i obrt

Zabilježeno više od tisuću posjetitelja „Breaking newsa”; besplatno razgledavanje moguće do 25. 10.

– Usprkos neizvjesnim vremenima u kojima se nalazimo, brojnim ograničenjima i mjerama opreza pozitivno smo iznenađeni interesom javnosti i brojem posjetitelja koji su došli na izložbu i u naš muzej. – istaknuo je ravnatelj MUO-a.

– Usprkos neizvjesnim vremenima u kojima se nalazimo, brojnim ograničenjima i mjerama opreza pozitivno smo iznenađeni interesom javnosti i brojem posjetitelja koji su došli na izložbu i u naš muzej. – istaknuo je ravnatelj MUO-a.

Sve do 25. listopada produljeno je trajanje izložbe Breaking news poznatog umjetnika i ilustratora Svjetlana Junakovića u Muzeju za umjetnost i obrt. U samo mjesec dana od otvaranja devedeset njegovih jedinstvenih skulptura i tridesetak crteža pogledalo je više od tisuću posjetitelja. 

 

Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnosti i obrt, povodom produljenja izložbe istaknuo je:

– Usprkos neizvjesnim vremenima u kojima se nalazimo, brojnim ograničenjima i mjerama opreza pozitivno smo iznenađeni interesom javnosti i brojem posjetitelja koji su došli na izložbu i u naš muzej. Ovaj podatak govori u prilog našim vjerovanjima da želja za umjetnosti i kulturom nikada ne jenjava te je pokazatelj potrebe čovjeka da, bez obzira na vrijeme i okolnosti, u umjetnosti pronađe nove inspiracije i izvore optimizma. 

Iz MUO-a donose dodatne informacije o izložbi: 

– Izložba Breaking news Svjetlana Junakovića predstavlja njegove radove nastale kroz razdoblje od 2016. do 2019. godine. Uz nezaobilazne crteže na izložbi su predstavljene serije zidnih skulptura, monumentalne slobodnostojeće skulpture, statuete te projekcije odabranih skica iz crtaćih blokova u kojima autor prenosi živopisnu atmosferu slikovnog pripovijedanja kakvo nalazimo u vizualnom iskustvu stripa ili animiranoj radnji zbivanja karakterističnoj za film.

 

U tematici i motivima radovi autora variraju od serije zidnih skulptura Šibenik-Pušači kao groteskne reinterpretacije znamenitog skulpturalnog vijenca glava sa šibenske katedrale ili triptiha koja predstavlja parodijsku referencu na Matisseovu sliku Ples, do preispitivanja klasičnih tema monumentalne plastike poput akta ili lika atletskog junaka u radovima Octopussy, Casanova te Šampion lake kategorije.

 

Kustosica je izložbe Jasmina Fućkan, voditeljica Zbirke kiparstva i bjelokosti Muzeja za umjetnost i obrt.

Nekoliko dana prije zatvaranja, preciznije 23. i 24. listopada, održat će se posljednje stručno vodstvo i susret s umjetnikom, kao i kreativna radionica za djecu Pedagoškog odjela MUO-a. Ulaz je besplatan, a informacije o prijavi dolaska te propisane epidemiološke mjere nalaze se na službenoj stranici Muzeja.

FOTO: MUO