LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival na ulicama i trgovima

VukovART: 10 velikih imena svjetske street art scene stiže u Vukovar

Vukovarske ulice i trgove obogatit će brojne izložbe i radionice, debate, dječji program, filmski i književni program, panel-rasprava, predavanja i koncerti.

Vukovarske ulice i trgove obogatit će brojne izložbe i radionice, debate, dječji program, filmski i književni program, panel-rasprava, predavanja i koncerti.

VukovART, street art festival u Vukovaru, održat će se od 15. svibnja do 15. lipnja. Petu godinu za redom ugostit će velika imena svjetske street art scene.

Stiže deset umjetnika: Boa Mistura iz Španjolske, BustArt iz Švicarske, Jana Brike iz Latvije, Mr Woodland iz Njemačke, Victor Splash iz Rusije, Artez iz Srbije, Juandres Vera iz Meksika, Kerim Mušanović iz Bosne i Hercegovine, Šumski iz Hrvatske te Marion Ruthardt iz Njemačke.

– Do sada je u sklopu festivala nastalo 23 urbanih street art djela za koje je zaslužno 15 vrhunskih muralista i šest svjetskih anamorfnih 3D umjetnika. Naime, VukovART predstavlja jedinstveni koncept u kulturi i umjetnosti Vukovara. Promovira ga kao Luku umjetnosti, mijenja njegov vizualni identitet i čini ga ljepšim mjestom za život. Time je Vukovar postao galerija na otvorenom u kojoj, uz lokalnu zajednicu, uživaju i turisti. – ističu organizatori.

U sklopu festivala, najavljuju, vukovarske ulice i trgove obogatit će brojne izložbe i radionice, debate, dječji program, filmski i književni program, panel-rasprava, predavanja i koncerti.
– Tako će se 15. svibnja VukovART započeti koncertom rock-benda Vatra, a u nastavku festivala nastupit će i Mia Dimšić, glazbeni sastav TRAG te vokalni sastav Akvarel. Davor Gobac vodit će motivacijsko-likovnu radionicu za djecu, gdje će biti izložene i njegove slike. Putopisna predavanja održat će Domagoj Jakopović Ribafish, Dušan Bućan i Robert Knjaz, a festival će posjetiti i međunarodna imena street art scene. Održat će se i aktivni vikend predvođen vukovarskim polumaratonom, a organizirat će se i biciklijada kojom će se obilaziti dosadašnja umjetnička djela. Tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj craft sceni i street food konceptima koji će pratiti veće događaje. – kažu iz organizacije.
Cjelokupan program i dodatne informacije nalaze se na poveznici

FOTO: VUKOVAART / PR FOTO