LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagradni natječaj

Vodimo vas na predstavu „Pluća” u Teatar Exit

Poklanjamo dvije ulaznice za predstavu Aide Bukvić koju na Exitovu scenu donose Amar Bukvić i Jadranka Đokić.

Poklanjamo dvije ulaznice za predstavu Aide Bukvić koju na Exitovu scenu donose Amar Bukvić i Jadranka Đokić.

Ove je subote, 4. svibnja u 20:00, na repertoaru Teatra Exit predstava Pluća, u režiji Aide Bukvić. Dvojcu koji dosad nije imao priliku pogledati je ili naprosto ponovno želi doživjeti ovo osamdesetominutno ostvarenje, Studentski.hr u nagradnom natječaju poklanja dvije ulaznice.

Predstava je nastala po tekstu Duncana Macmillana, a u koprodukciji Exita i Gradskog kazališta Sisak. Na pozornicu je donose glumci Amar Bukvić i Jadranka Đokić, a exitovci ih ovako opisuju:

–  Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni.

Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, voze se i automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On predloži dijete. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u  kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je lajkati objavu ovog članka na Facebook stranici portala Studentski.hr, šerati članak na svojemu profilu (javno) te uz oznaku pratnje u komentaru odgovoriti na pitanje Zašto provesti subotu u kazalištu? Natječaj traje do 3. svibnja u 16 sati. 

FOTO: TEATAR EXIT