LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodno pjevačko natjecanje

Više od 100 učenika, studenata i mladih pjevača ovog se vikenda bori za pobjedu na natjecanju Lav Mirski

Od 7. do 9. svibnja traje međunarodno pjevačko natjecanje u organizaciji AUKOS-a na kojem sudjeluje više od 100 mladih umjetnika.

Od 7. do 9. svibnja traje međunarodno pjevačko natjecanje u organizaciji AUKOS-a na kojem sudjeluje više od 100 mladih umjetnika.

Danas, 7. svibnja 2021, započinje 9. međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Zbog epidemioloških mjera, odnosno otežanog prelaska granice, održat će se u virtualnom obliku.  

Predstavnici Akademije uoči početka natjecanja položili su cvijeće i svijeće na groblju sv. Ane na grob velikog osječkog glazbenika Lava Mirskog. 

– Taj je istaknuti hrvatski dirigent i violončelist obilježio osječki glazbeni život prve polovice 20. stoljeća. Obnašao je dužnost ravnatelja Osječke opere. Bio je i osnivač Osječke filharmonije, ravnatelj Glazbene škole te intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Bio je i zamjenik predsjednika osječkog ogranka Matice hrvatske. – ističu s AUKOS-a.

Međunarodni stručni žiri (iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Južne Afrike, SAD-a, Australije) kreće s ocjenjivanjem izvedbi natjecatelja – danas će slušati snimke pjevača. Za nagrade u sedam kategorija natjecat će se više od sto mladih umjetnika.

– To su učenici glazbenih škole, studenti glazbenih fakulteta i akademija te završeni mladi pjevači do 32 godine starosti. – pojašnjavaju organizatori.

Zatvaranje natjecanja, objava plasmana i nagrada te proglašenje pobjednika predviđeno je za nedjelju, 9. svibnja.
FOTO: AUKOS