LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SADA JE, ZAPRAVO, SVE DOBRO i ŽUTA CRTA

Vikend u Zagrebačkom kazalištu mladih

SADA JE, ZAPRAVO, SVE DOBRO i ŽUTA CRTA ovaj vikend u Zagrebačkom kazalištu mladih. Osvojite karte i uživajte u odličnim predstavama!

SADA JE, ZAPRAVO, SVE DOBRO i ŽUTA CRTA ovaj vikend u Zagrebačkom kazalištu mladih. Osvojite karte i uživajte u odličnim predstavama!

Zagrebačko kazalište mladih i nakon gotovo 60 godina ne prestaje privlačiti pažnju zaljubljenika u scensku umjetnost. Ovaj vikend imate priliku uživati u dvjema predstavama.

U režiji Olje Lozice prikazuje se predstava SADA JE, ZAPRAVO, SVE DOBRO. Izvedbe su 18. i 19. siječnja u 18:00 sati.

Sada je, zapravo, sve dobro
 

Jedan muškarac je iznenada otpušten, a u tom trenutku jedna obitelj ovršnim postupkom ostaje bez svega što posjeduje. Na jednom kraju grada usamljena žena nema sredstava za sprovod vlastitog supruga, na drugom par umirovljenika preživljava osebujnom inačicom urbane poljoprivrede. Hoće li takvi, svakodnevni proboji egzistencijalnog očaja postati podnošljiviji ako ih se zaogrne u začudno scensko ruho? Koliko smo daleko od trenutka u kojem spokojni i mirni možemo reći: „Sada je, zapravo, sve dobro?“.

U predstavi glume: Doris Šarić - Kukuljica, Dora Polić-Vitez, Marica Vidušić, Urša Raukar, Damir Šaban Zoran Čubrilo, Maro Martinović, Filip Nola, Petar Leventić. 
 


ŽUTA CRTA autorskog dvojca Juli Zeh i Charlotte Roos u režiji Ivice Buljana na programu je u subotu 18.1. i nedjelju 19.1. u 20 sati  te u petak 31.1 u 20 sati i subotu 1.2 u 20 sati

Žuta crta
 

Žuta crta prati dvije priče. Jedna se događa izvan Europe, druga se zbiva u Njemačkoj. Paul, jedan od glavnih likova, sve je očajniji. Svugdje osjeća utjecaj suptilnih represijskih društvenih mehanizama. Ne može više trpjeti nametnuto ograničavanje slobode svoje političke svijesti. Odluči poduzeti nešto konkretno te krade tvrdoglavu i odmetnutu kravu Yvonne koja je postala prava medijska zvijezda.... Ova zabavna predstava na različite načine propituje pitanje slobode, slobode odabira i mogućnosti izbora, obračunavajući se sa sustavom u kojem uvijek ima novaca samo za ograde i u kojem sluđeni pojedinac sve kompromisere ostavlja iza žute crte.

U predstavi glume: Goran Bogdan, Lucija Šerbedžija, Vedran Živolić, Frano Mašković, Hrvojka Begović, Jadranka Đokić, Ksenija Marinković, Nina Violić, Slaven Španović i Pjer Meničanin.

FOTO: ZEKAEM