LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Film o Stephenu Hawkingu

VIDEO: Predstavljen „trailer” za ljubavnu priču jednog od najvećih živućih umova

Života velikana znanosti prije bolesti, invalidskih kolica i kompjutorskih glasnica, po prvi put na velikim ekranima.

Života velikana znanosti prije bolesti, invalidskih kolica i kompjutorskih glasnica, po prvi put na velikim ekranima.

Prvi igrani film o životu slavnog znanstvenika stiže u kina diljem svijeta na Novu godinu.

Kozmologija je znanost koju gotovo nitko ne razumije, ali ju svatko smatra fascinantnom,a Hawking je jedan od velikana te moderne znanosti.

Malo se očekivalo od  Stephena Hawkinga kao inteligentnog, ali bespomoćnog studenta kozmologije kada mu je dijagnosticirana bolest amitrofična lateralna skleroza(ALS) u 21. godini koja ga je ostavila paraliziranog.

U 60-ima, dok je Hawking bio zdravi i mladi znanstvenik u usponu, zaljubio se u kolegicu s Cambridgea Jane Wilde , studenticu umjetnosti zahvaljujući kojoj je postao otac troje djece kao i Einsteinov nasljednik.

Scenarist filma Anthony McCarten proveo je tri godine nagovarajući Jane Hawking da naprave filmsku adaptaciju njenih intimnih memoara „Travelling to Infinity“ dok je glavni glumac Eddie Redmayne trenirao četiri mjeseca s plesačima kako bi naučio bolje kontrolirati svoje tijelo, upoznao se s 40 pacijenata oboljelih od ALS-a  te pratio redoslijed kojim su Hawkingovi mišići otkazivali i provodio nekoliko sati dnevno ispred zrcala deformirajući svoje lice prema Hawkingovim mimikama lica.

Stephen Hawking je prokomentirao film o sebi:

"It’s quite something to be the subject of a major film. It makes you realize how short life is when they cut out the boring bits."

FOTO: NEWS1130