LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Što očekivati u kinima

VIDEO: Najočekivaniji filmovi 2017. godine

Saznajte kojih nas 15 filmova očekuje u novoj godini kinematografije i kada stižu na velika platna.

Saznajte kojih nas 15 filmova očekuje u novoj godini kinematografije i kada stižu na velika platna.

Mnogi smatraju da će upravo 2017. biti godina filmova, kao što se praktički govori za svaku nadolazeću godinu, ali zašto joj ne dati priliku? Ako ste ljubitelj fimova, ovaj je popis upravo za vas. Provjerite koji nas filmovi očekuju u novoj godini.

1. The Boss Baby (u kinima 13. siječnja)

Život sedmogodišnjeg Tima drastično se mijenja kad mu obitelj najavi prinovu, mlađeg brata. Međutim, on nije uobičajena beba, on nosi odijela, rješava poslovne probleme i manipulira roditeljima kako bi sve bilo po njegovom. Kako bi spriječio spletku vrha Puppy Co., ipak mora tražiti pomoć starijeg iskusnijeg brata. Glavnim likovima glas su posudili Alec Baldwin i Lisa Kudrow koju svi znamo iz popularne serije Prijatelji.

2. xXx: Return of Xander Cage (17. siječnja)

Jedan od najpoznatijih akcijskih likova vraća se na veliki ekran! Unatoč naizglednoj smrti, Vin Diesel vraća se još jači sa zadatakom okupljanja novog tima profesionalaca koji će mu pomoći pri ostvarenju misija ispunjenih adrenalinom, ali ih i nagovoriti na to. Glavni likovi su, naravno, Vin Diesel, Samuel L. Jackson i Nina Dobrev koju smo prvi put vidjeli u tinejdžerskoj seriji Vampirski dnevnici.

3. Tulip Fever (23. veljače)

Vrlo mlada Sophia prisiljena je na udaju za starijeg čovjeka Cornelisa kako bi imala osiguran život, ali bez ljubavi. Kao što je bilo uobičajeno u srednjem vijeku, kako bi se ovjekovječili, unajmili su slikara portreta Jana. Sophijin život naglo se mijenja pojavom ljubavi i riskira svoju sigurnost zbog nezaustavljive strasti, ali svi i sve je protiv njih. U glavnim ulogama gledamo Aliciju Vikander, oskarovca Christophera Waltza i Danea DeHaana.

4. Kong: Skull Island (3. ožujka)

Skupina istraživača organizirala je ekspediciju na nepoznat otok. Unatoč nadi da su bili u krivu, istraživači primjećuju da nisu dobrodošli. Međutim, tim uopće nije svjestan da vlasnik otoka nije onaj kojeg se trebaju bojati već je to mistični Kong. Film se temelji na otkrivanju podrijetla King Konga kojeg smo upoznali davne 1933. Zvijezde filma su Brie Larson koja je dobila Oscara za ulogu u filmu Soba i najpoznatiji Loki Tom Hiddleston.

5. Beauty and the Beast (16. ožujka)

Poznata priča koju smo slušali od malih nogu napokon dolazi u obliku igranog filma. Svim fanovima bit će drago čuti da će se sve glazbene točke pojaviti i u filmu te uz pomoć odlične postave, scenarija koji pršti bojama i odlične grafike film će nas sve podsjetiti na magičnu atmosferu priče. U glavnim ulogama možemo vidjeti Emmu Watson, poznatiju kao Hermione iz franšize Harry Potter, i Dana Stevensa.

 6. Power Rangers (23. ožujka)

Ovaj film bi mogao biti upravo ono što će vratiti mnoge sadašnje tinejdžere (millenials) u djetinjstvo. Grupa srednjoškolaca odjednom dobija jedinstvene supermoći dok se moraju suočavati sa svakodnevnim problemima tinejdžera, ali samo su oni ti koji mogu spasiti planet. Glumci koje biste mogli prepoznati su Elizabeth Banks u ulozi zločinke Repulse i Bryana Cranstona kao Zordona.

7. Ghost in the Shell (29. ožujka)

Opasni zločinac nadimka Puppeteer (Lutkar) ima sposobnost ghost hackinga i preuzimanja kontrole kiborga bez njihovog znanja. Naravno, koristeći svoje vještine uspijeva se uvući i u politiku. Jedina osoba sposobna za njegovo uhićenje kiborg je policajka The Major koju glumi Scarlett Johansson, što je izazvalo veliku bunu fanova. Naime, film potječe iz istoimenog anim​e filma te se očekivalo da će između ostalog glavnu ulogu imati japanska glumica. No, o kvaliteti filma sudit ćemo tek kad izađe u kinima.

8. Guardians of the Galaxy, vol.2 (25. travnja)

Peter Quill (preferira da ga se zove Star Lord) u prvom je dijelu oformio tim u kojem je pronašao prijatelje i napokon ga se poštuje. Međutim, u podsvijesti ga još muči porijeklo jer zna da mu je otac izgubljen negdje u svemiru, no nitko ne zna tko je on zapravo. Ovog proljeća nadamo se da ćemo to saznati uz novi Amazing Mix, vol.2. Na ekranima ćemo ponovno vidjeti Chrissa Pratta, Zoe Saldanu i ovaj put, baby Groota.

9. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (24. svibnja)

Kapetana Jacka Sparrowa (najgori kapetan za kojeg ste čuli, ali ste ipak čuli za njega) ponovno traže stari neprijatelji. Ovaj put to je kapetan Salazar, vođa smrtonosnih pirata duhova koji je pobjegao iz Đavoljeg Trokuta s namjerom da ubije svakog pirata na moru i pridruži ih svojoj vojsci. Njegova jedina šansa pronalazak je legendarnog Posejdonova trozupca, artefakta koji bi trebao pružiti svom vlasniku kontrolu nad svim morima. Iako se u traileru ne pojavljuje, možemo pretpostaviti da ćemo ponovno gledati Johnnyja Deppa.

10. Wonder Woman (1. lipnja)

Diana, princeza legendarnih Amazonki, odrasla je među ratnicama izoliranima na otoku. Kad se mladom pilotu dogodi nesreća i mora sletjeti na nepoznati otok, ispriča mladoj ratnici o razoru svjetova na Zapadu. Ona odlučuje to spriječiti i odlazi u nepoznato. U glavnoj ulozi Wonder Woman gledat ćemo Gal Gadot koje je već utjelovila lik u filmu Batman v. Superman. Unatoč ranijim primjedbama da nije dovoljno ženstvena za ulogu, dokazala je upravo suprotno izlaskom vlastitog filma.

11. The Dark Tower (27. srpnja)

Filmska adaptacija fantastične serije od osam knjiga Stephena Kinga napokon dolazi u kina. U glavnoj ulozi Rolanda gledamo Idrisa Elbu koji ima zadatak pronaći mistični toranj koji može spriječiti uništenje svijeta. Elbu znamo iz kultne kriminalističke serije Luther.

12. Thor: Ragnarok (28. listopada)

Iako cijela radnja samog filma još nije poznata, znamo da Marvel u planu ima suradnju božanstvenog sina Odina i nevjerojatnog Hulka kako bi spriječili kraj svijeta (Ragnarok). Kako bi spasili svemir od sigurnog uništenja, moraju se boriti protiv zlobnog Surtura koji želi vidjeti kraj devet kraljevstva. Chris Hemsworth i Mark Ruffalo ponovno se pojavljuju u ulogama naših omiljenih superheroja.

13. Justice League (16. studenog)

Batman i Superman nakon kratke borbe koja je bila razriješena spoznajom da im se majke zovu Martha, vraćaju se na velike ekrane kao tim i regrutiraju nove članove, od kojih znamo Flasha, Aquamana, Cyborga i Wonder Woman. Novi je zlikovac Darkseid čija moć može uništiti cijelu galaksiju. Kako bi pronašao sve članove tima, Bruce Wayne mora proputovati cijeli svijet. Naše junake glume Ben Affleck i Henry Cavill koje se kritiziralo za prijašnji film, ali su ipak ostvarili uspjeh na otvaranju.

14. Star Wars: Episode VIII (15. prosinca)

Nakon desetak godina, franšiza Star Wars vratila se u kina te ove godine očekujemo 8. epizodu. Prošle godine upoznali smo protagonisticu Rey, odbjeglog stormtroopera Finna i pilota Poea. U zadnjim minutama pojavljuje se i Luke Skywalker kojem Rey vraća njegov lightsaber u nadi da će je podučiti kao što je njega podučio Yoda. U ovom poglavlju nadamo se da ćemo otkriti nešto više o njoj i zašto je ostala bez roditelja. U glavnim se ulogama Daisy Ridley, Adam Driver kao novi zločinac Kylo Ren i John Boyega.

15. Submergence (nepoznat datum izlaska)

James se nalazi u Somaliji i džihadisti ga drže kao taoca dok se njegova djevojka Danielle nalazi na Grenladu i priprema se zaroniti u najdublja područja oceana. Oboje se vraćaju u doba prošlogodišnjeg Božića kad su se zaljubili i to im daje snagu za ići naprijed. Protagonisti su Alicia Vikander koja glumi u Tulip Fever i James McAvoy kojeg mnogi znaju kao mladog Charlesa Xaviera.

FOTO: PIXABAY