LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmsko stvaralaštvo

Varaždin postaje središte malih kreativaca i filmskih entuzijasta, u tijeku prijave na natjecateljski program

Do 1. lipnja zaprimaju se prijave za natjecateljski program Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja.

Do 1. lipnja zaprimaju se prijave za natjecateljski program Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja.

Hrvatski filmski savez i Filmsko-kreativni studio VANIMA organiziraju 59. po redu Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Održat će se od 30. rujna do 3. listopada 2021. u Varaždinu. 

– Jednom godišnje, svaki put u drugom gradu, okupe se ponajbolji i najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori te pretvore grad u kojem gostuju u pravo četverodnevno filmsko slavlje. Varaždin će ove jeseni postati pravo filmsko središte malih kreativaca i filmskih entuzijasta. U fokusu će biti i veliko obilježavanje 35. obljetnice djelovanja filmsko-kreativnog studija VANIMA koji je sve ove godine promicao i izradio više od 270 filmova kroz radionice i školske grupe, a svojim radom i djelovanjem postao je prepoznatljivo središte animiranih radionica i filmova ne samo u Varaždinu već i mnogo šire. – navode organizatori.

Poručuju da svi oni koji žele biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg događaja godine trebaju prijaviti svoje radove najkasnije do 1. lipnja 2021. godine.

– Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV-reportaža i film slobodnog stila. U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni videoradovi koji sadrže više filmskih rodova, videospotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koja se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije. Filmovi se također mogu prijaviti  u kategoriji radioničkog filma, u kojima je involviranost voditelja puno veća od angažmana samih polaznika. – pojašnjavaju. 

Prijave se vrše na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Popis filmova izabranih za natjecateljski program objavit će se sredinom srpnja. 
FOTO: HFS