LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Svetvinčentu

Uz ovacije zatvoreno 19. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta

Umjetnici iz brojnih zemalja izveli su deset različitih plesnih predstava tijekom Festivala u Svetvinčentu. Publika ih je posljednje večeri ispratila ovacijama.

Umjetnici iz brojnih zemalja izveli su deset različitih plesnih predstava tijekom Festivala u Svetvinčentu. Publika ih je posljednje večeri ispratila ovacijama.

U nedjelju je završilo 19. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu.

Posljednjeg dana Festivala na rasporedu su bile tri predstave. Nagrađivani talijanski umjetnik Marco Chenevier u interaktivnoj predstavi Qunitetto svojom je duhovitošću i britkim humorom oduševio publiku u Mediteranskom plesnom centru. Pojedinci iz publike, među kojima i selektorica Snježana Abramović Milković, zaplesali su na sceni, birali glazbene brojeve, vodili rasvjetu te tako pomogli Marcu da uspješno, iako na početku sam, igra u svom kvintetu.

Na sceni u Kaštelu Grimani nastupio je Matija Ferlin sa Zagrebačkim plesnim ansamblom i Staging a play: Tartuffe koju je publika popratila zasluženim velikim pljeskom. 

Festival su službeno zatvorili Borna Babić i Louis Thuriot kratkim i vrlo upečatljivim duetom Peeping eye na gradskom trgu te njime omogućili dobro raspoloženje publike do kraja večeri.

Na ovogodišnjem Festivalu imali smo prilike vidjeti umjetnike iz mnogih zemalja, nekoliko velikih koreografskih imena, mlade koreografe i autore kao i predstavnike hrvatske plesne scene. Ukupno deset različitih plesnih predstava predstavilo je različitost i raskoš europske plesne scene.

FOTO: JELENA JANKOVIĆ