LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GERILSKO HEKLANJE

Uskoro se održava radionica gerilskog heklanja

Kao dio 11. Jeseni u Šumi Striborovoj održat će se radionica gerilskog heklanja, a nastalim radovima ukrasit će se drveće u Parku lovora na Kantridi.

Kao dio 11. Jeseni u Šumi Striborovoj održat će se radionica gerilskog heklanja, a nastalim radovima ukrasit će se drveće u Parku lovora na Kantridi.

Yarn bombing, odnosno gerilsko heklanje, urbani je trend čiji je cilj ukrašavanje javnih i privatnih prostora pletivom, a priliku naučiti kako gerilski heklati imaju i Riječani.

Projekt Yarn bombing Rijeka traje sveukupno 12 mjeseci i održava se tijekom 2021. godine, a vodi ga šest studentica volonterki uz pomoć i podršku dviju mentorica.

– Cilj projekta nije samo uspostavljanje yarn bombing skupine u Rijeci, već i ojačati međugeneracijsku solidarnost u zajednici održavanjem radionica heklanja. Pokretanjem yarn bombing zajednice planiramo raditi i mnoge druge društveno korisne aktivnosti, poput pletenja hobotnica za bebe iz inkubatora. Usprkos studentskim obvezama opuštali smo se kroz vesele susrete, naučili mnogo, obostrano razmjenjivali trikove – izjavila je jedna od studentica za Svjetionik.

Kao dio 11. Jeseni u Šumi Striborovoj, u Parku lovora na Kantridi, održat će se radionica gerilskog heklanja i odvit će se u dva zasebna dijela.

Održavanje prvog dijela radionice predviđeno je u subotu, 25. rujna 2021, s početkom u 10:00 sati i u trajanju od 2 sata. Radionica će se sastojati od dijela predavanja u sklopu kojeg će se okupljeni imati prilike upoznati sa samim projektom Yarn bombinga, a potom i osnovnim znanjima i vještinama gerilskog heklanja. Po završetku ovog dijela radionice svi zainteresirani imat će priliku posuditi vunicu i igle za heklanje.

Drugi dio radionice održat će se 2. listopada 2021. s početkom u 10:00 sati. Tog će se dana nastali radovi spajati u jednu ili više heklanih instalacija kojima će se ukrasiti drveće u samome parku.
FOTO: PIXABAY