LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književnost u Močvari

Uskoro razgovor s mladim autorima o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu

Ciklus Rani radovi fokusiran je na mlađu scenu, kao i na međugeneracijski književni dijalog – promovira autorice i autore u dobi do 35 godina, a ovoga puta riječ je o Lari Matković i Filipu Rutiću.

Ciklus Rani radovi fokusiran je na mlađu scenu, kao i na međugeneracijski književni dijalog – promovira autorice i autore u dobi do 35 godina, a ovoga puta riječ je o Lari Matković i Filipu Rutiću.

U sklopu programa Književnost u Močvari organizira se književna tribina Rani radovi. Održat će se ove srijede, 24. lipnja, od 20:30 na terasi Močvare.

Ciklus Rani radovi fokusiran je na mlađu scenu, kao i na međugeneracijski književni dijalog – promovira autorice i autore u dobi do 35 godina, a ovoga puta riječ je o Lari Matković i Filipu Rutiću. K tome, ugošćuje uz njih i jednu autoricu ili autora izvan tog okvira – u srijedu stiže Tomica Šćavina, dok će moderator biti Robert Perišić.

– Autori će čitati svoje radove po 10 minuta svatko, a usput će komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost, šetati između Vodica, Komiže i Varaždina (takozvani VKV-trokut), vidjeti kako je bilo raditi na kruzeru prije korone, kakva je bila inspiracija u doba korone i ima li tu uopće ikakvog napretka. – poručuju organizatori. 

Ulaz je besplatan, ali je potrebno prethodno rezervirati mjesto. Formular je dostupan na poveznici

Iz Močvare javljaju i dodatne informacije o gošćama: 

Lara Mitraković iz Komiže na Visu (rođena 1992. u Splitu) apsolventica je diplomskog studija kroatistike i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njena je poezija objavljena u više časopisa, zbornika i na portalima. Jedna je od članica Književne grupe 90+, a sudjelovala je i u rezidencijalnom projektu Ulysses' Shelter 2019. godine. Pjesme su joj prevedene na rumunjski, slovenski i grčki.

Filip Rutić (1997, Varaždin) nakon završetka gimnazije upisuje sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je u procesu završavanja preddiplomskog studija. Piše scenarije i prozu koja češće ispadne kraća nego duža. Njegova priča Šipu racku objavljena je u magazinu za književnost i umjetnost NEMA.

Tomica Šćavina (1975.) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezin prvi roman Brod za Lajku ušao je u finale za VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman, a za drugi roman Povratak genija osvojila je nagrade Sfera i Artefakt. Njezin treći roman – Soba na dnu mora – ušao je u finale VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Među ostalim, tematizira rad na kruzeru gdje je bilo čudno i prije korone.

Kažu kako će to biti razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu te da će se pritom sve sažeti.

FOTO: PIXABAY