LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ovogodišnje 54. izdanje

Uskoro počinje Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Prijavljeno ukupno 147 filmova, a program će se sastojati od 7 igranih , 12 dokumentarnih, 12 eksperimentalnih i 3 animirana filma.

Prijavljeno ukupno 147 filmova, a program će se sastojati od 7 igranih , 12 dokumentarnih, 12 eksperimentalnih i 3 animirana filma.

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Hrvatski filmski savez (HFS) ove su godine najavili 54. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva. Održava se od 25. do 27. studenoga 2022. u Belom Manastiru u organizaciji HFS-a i Foto-kino kluba Baranja film.

U velikoj konkurenciji, ove godine, u program se uspjelo uvrstiti 7 igranih filmova, 12 dokumentarnih, 12 eksperimentalnih i 3 animirana filma. Svečano otvorenje dogodit će se u petak, 25. studenoga, u Gradskom kinematografu Beli Manastir, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan. Program završava u nedjelju, 27. studenoga, kada će članovi stručnog ocjenjivačkog suda, direktor fotografije i redatelj Boris Poljak, filmski montažer Slaven Zečević i redatelj Simon Bogojević Narath, javno i prema pravilima filmske organizacije UNICA-e obaviti žiriranje i zatvoriti ovogodišnju filmsku reviju.

Uz ovogodišnju produkciju, program će uključivati i autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani prethodnih godina, produkcije i programe inozemnih autora te filmske tribine.

Uz Pulski film festival, Revija pripada u jedan od najstarijih filmskih festivala na području Republike Hrvatske, a također je i jedna od najstarijih smotri filma gdje se jedanput godišnje okupljaju autori, predstavnici filmskih organizacija, teoretičari i svi zaljubljenici u filmsku industriju te označava centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma. Za sudjelovanje u programu se može prijaviti neograničeni broj ostvarenja u okviru četiri kategorije (igrani film, dokumentarni, animirani i eksperimentalni), a prijave su otvorene za svaki klub, skupinu, studenta ili pojedinca. Revija je odličan događaj za popratiti različite žanrove hrvatske filmske produkcije.

Program možete popratiti na službenoj stranici Hrvatskog filmskog saveza, a u katalogu možete provjeriti i filmove u ovogodišnjoj konkurenciji.

FOTO: STUDENTSKI.HR, CANVA