LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posjetite povijesno-scenski spektakl

"Uskočki boj za Klis"

„Uskočki boj za Klis“ povijesno-scenski je spektakl koji povijesna postrojba „Kliški uskoci“ organizira od 2011. godine. Ako ste u mogućnosti posjetite ovaj događaj!

„Uskočki boj za Klis“ povijesno-scenski je spektakl koji povijesna postrojba „Kliški uskoci“ organizira od 2011. godine. Ako ste u mogućnosti posjetite ovaj događaj!

Povijesna postrojba Kliški uskoci organizira manifestaciju „Uskočki boj za Klis“ kojim će se rekonstruirati povijesna bitka za tvrđavu. „Uskočki boj“ održat će se 26.7. u 21:15 sati, prije i nakon čega je predviđen raznolik program u kojem sudjeluju 24 povijesne postrojbe Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Slovačke. 

„Uskočki boj za Klis“ povijesno-scenski je spektakl koji povijesna postrojba „Kliški uskoci“ organizira od 2011. godine Nakon izvrsnih reakcija na prvo uprizorenje povijesne bitke u  narednim godinama napravljen je dodatni iskorak pa sada u izvedbi redovno sudjeluje više od 200 kostimiranih izvođača.

Tijekom dva dana, koliko traje manifestacija „Uskočki boj za Klis“, u neposrednom okruženju kliške tvrđave odvija se i sajam starih obrta i zanata, viteški turniri u mačevanju i streličarstvu, nastupi brojnih žonglera, iluzionista, plesača, radionice, kušaonice i to sve uz zvuke orijentalnih i domaćih arhaičnih glazbenika.

Ujedno, ove godine Klub mladih Klis projektom „Klis za Slavoniju“ organizira četverodnevni izlet za devet mladih iz poplavljenih područja u Slavoniji. Klub će u osmišljenom programu zajedno sa sugrađanima iz Slavonije obići Split i Klis, a mladi iz Slavonije također će biti i počasni gosti „Uskočkog boja za Klis“.