LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posjetite povijesno-scenski spektakl

"Uskočki boj za Klis"

„Uskočki boj za Klis“ povijesno-scenski je spektakl koji povijesna postrojba „Kliški uskoci“ organizira od 2011. godine. Ako ste u mogućnosti posjetite ovaj događaj!

„Uskočki boj za Klis“ povijesno-scenski je spektakl koji povijesna postrojba „Kliški uskoci“ organizira od 2011. godine. Ako ste u mogućnosti posjetite ovaj događaj!

Povijesna postrojba Kliški uskoci organizira manifestaciju „Uskočki boj za Klis“ kojim će se rekonstruirati povijesna bitka za tvrđavu. „Uskočki boj“ održat će se 26.7. u 21:15 sati, prije i nakon čega je predviđen raznolik program u kojem sudjeluju 24 povijesne postrojbe Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Slovačke. 

„Uskočki boj za Klis“ povijesno-scenski je spektakl koji povijesna postrojba „Kliški uskoci“ organizira od 2011. godine Nakon izvrsnih reakcija na prvo uprizorenje povijesne bitke u  narednim godinama napravljen je dodatni iskorak pa sada u izvedbi redovno sudjeluje više od 200 kostimiranih izvođača.

Tijekom dva dana, koliko traje manifestacija „Uskočki boj za Klis“, u neposrednom okruženju kliške tvrđave odvija se i sajam starih obrta i zanata, viteški turniri u mačevanju i streličarstvu, nastupi brojnih žonglera, iluzionista, plesača, radionice, kušaonice i to sve uz zvuke orijentalnih i domaćih arhaičnih glazbenika.

Talenti riječkih studenata na djelu, njihova izložba „Mirluh atmosfere” osvojila prvo mjesto


Ujedno, ove godine Klub mladih Klis projektom „Klis za Slavoniju“ organizira četverodnevni izlet za devet mladih iz poplavljenih područja u Slavoniji. Klub će u osmišljenom programu zajedno sa sugrađanima iz Slavonije obići Split i Klis, a mladi iz Slavonije također će biti i počasni gosti „Uskočkog boja za Klis“.