LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni događaj

Na ovogodišnjoj Noći knjige nema izolacije i usamljenosti – „S knjigom nisi izoliran!”

Ovogodišnje izdanje Noći knjige održat će se 23. travnja, a prebačeno je u virtualni svijet. Zaštitno lice predstavlja patuljak Čituljak s porukom „S knjigom nisi izoliran!”.

Ovogodišnje izdanje Noći knjige održat će se 23. travnja, a prebačeno je u virtualni svijet. Zaštitno lice predstavlja patuljak Čituljak s porukom „S knjigom nisi izoliran!”.

Četvrtak, 23. travnja, rezerviran je za proslavu Svjetskog dana knjige i Dana hrvatske knjige, i to uz ovogodišnje izdanje programa Noć knjige koje je posvećeno aktualnoj temi promjene. Ove će se godine događanje prvi put održati virtualno, i to u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Zaštitno lice ovogodišnje Noći knjige je patuljak Čituljak koji nosi poruku S knjigom nisi izoliran!. S obzirom na to da se planirano otvorenje u Rijeci neće moći održati, ono će biti preusmjereno na Treći program HRT-a, na Facebook stranicu i YouTube kanal Noći knjige. U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj, što će komentirati Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, i doc. dr. sc. Zoran Velagić, voditelj Katedre za povijest knjige, nakladništvo i knjižarstvo na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku. Gosti emisije bit će i poznati domaći pisci te Knjigomir, superjunak koji svoje posebne moći zahvaljuje velikom broju pročitanih knjiga.

U bogat program ovogodišnjeg izdanja, o kojemu više možete pronaći na poveznici, uključit će se neki poznati domaći pisci i autori, kao što su Miro Gavran, Julijana Adamović, Sanja Polak, Olja Savičević, Renato Baretić, Jurica Pavičić, Kristian Novak, Ivana Bodrožić, Damir Karakaš, Tanja Mravak, Ivica Ivanišević, Silvija Šesto, Borivoj Radaković i drugi.

Održat će se i nagradni natječaj za školarce pod nazivom Posadi priču! u kojemu je cilj osmisliti priču u proznoj formi do 100 riječi. U njoj trebaju progovoriti o odgovornosti, dobroti, poštovanju, nježnosti, suosjećanju, humanosti, pravednosti, ustrajnosti, ljubavi i preobrazbi. Nagrađeni radovi bit će objavljeni 23. travnja i predstavljeni na mrežnim stranicama Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara.
 
FOTO: NOĆ KNJIGE