LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Multimedijalno participativno događanje

Umjetnost greške na Akademiji likovnih umjetnosti

/'fu:bar/ se sastoji od „artist talkova“ i prezentacija, edukativnih radionica, umjetničkih audio(-vizualnih) izvedbi te izložbe „glitch“ umjetnosti. Ulaz na sva događanja je slobodan. Na radionice se nije potrebno prijavljivati!

/'fu:bar/ se sastoji od „artist talkova“ i prezentacija, edukativnih radionica, umjetničkih audio(-vizualnih) izvedbi te izložbe „glitch“ umjetnosti. Ulaz na sva događanja je slobodan. Na radionice se nije potrebno prijavljivati!

/'fu:bar/ je multimedijalno participativno događanje s tematikom greške u novomedijskoj umjetnosti i procesu njezinoga nastajanja. Sastoji se od artist talkova i prezentacija, edukativnih radionica, umjetničkih audio(-vizualnih) izvedbi te izložbe glitch umjetnosti.

Glitch (/ɡlɪtʃ/) je umjetnost namjerne greške, oštećenih ili neispravnih digitalnih datoteka, estetika neočekivanog u tehnološkim procesima, koja vlastitom nasumičnošću razotkriva unutrašnjost računalnih sustava. Glitch umjetnici namjerno stvaraju slučajnost eksperimentirajući vizualnim i digitalnim kôdom i time u pukotinama novih medija kreiraju novu kulturnu sintaksu digitalne pismenosti.

Program se odvija od ponedjeljka 19. rujna do petka 23. rujna 2016. u AKC Medika i ALU. Izložba u Sivoj Galeriji otvorena je svakodnevno tijekom trajanja /'fu:bar/-a, u hacklabu01 odvija se bogat program novomedijskih radionica, a u prostoru Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu američki multidisciplinarni umjetnik, Peter Christenson, održat će artist talk na temu First Time’s Free: Dealing Cultural Capital & Making Art Addicts

/'fu:bar/ završava 23. rujna u 22 sata koncertom SKNAIL Zagreb session, živom on-site glitch jazz improvizacijom lokalnih jazz umjetnika i švicarskog glitch-jazz pionira SKNAIL-a, koji na licu mjesta osmišljavaju i izvode svoju prvu suradnju. Ulaz na sva događanja je slobodan. Na radionice se nije potrebno prijavljivati.

RASPORED

Ponedjeljak 19. rujna

21:00 – OTVORENJE IZLOŽBE i Xenomorphia & Wearing Masks: (Extra)terrestrial Calls Across The Glitch Universe – Tea Stražičić, Marta Stražičić / Schwestern Sisters (RH) & Peter Christenson (SAD) [predstavljanje rada, Q&A @ Siva Galerija]

Utorak 20. rujna

13:00 – 16:00 Glitch playground [RADIONICA @ hacklab01]
http://fubar.space/2016/glitch-playground
20:00 – Lines and roads – Ismaël Joffroy Chandoutis [PROJEKCIJA, Q&A @ Siva Galerija]
http://fubar.space/2016/Lines_and_Roads
15:00 – 20:00 Izložba [Siva Galerija]

Srijeda 21. rujna

13:00 – 14:30 CinemaDNG i glitch [RADIONICA @ hacklab01]
http://fubar.space/2016/CinemaDNG+glitch
16:00 – First Time’s Free: Dealing Cultural Capital & Making Art Addicts [ARTIST TALK @ ALU]
http://fubar.space/2016/First_Times_Free
15:00 – 20:00 Izložba [Siva Galerija]

Četvrtak 22. rujna

13:00 – 16:30 Sonifikacija – podaci kao zvuk [RADIONICA @ hacklab01]
http://fubar.space/2016/sonifikacija
17:00 – Uvod u (ne)namjerne greške u analognom filmu i fotografiji [PREDAVANJE @ hacklab01]
15:00 – 20:00 Izložba [Siva Galerija]

Petak 23. rujna

13:00 – 15:00 Izrada slikovnog codeca u umjetničke svrhe [RADIONICA @ hacklab01]
http://fubar.space/2016/slikovni_codec
15:00 – 22:00 Izložba [Siva Galerija]
22:00 – SKNAIL Zagreb Session [KONCERT @ KLUB ATTACK] & Night-long audial abductions by DJ Twitching Miasma

/'fu:bar/ organizira Autonomni kulturni centar Attack u suradnji s UO Format C, uz podršku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Klubvizije SC i WSU Department of Fine Arts. Projekt su financijski podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, te Zaklada Kultura nova koja podržava program AKC Attack i Format C.