LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališne izvedbe

Ulaz na premijeru predstave „Don Quijote od Hrvatske” besplatan

Dva će glumca – Sven Jakir i Igor Baksa – 12. listopada publici kroz komediju iznijeti modernu problematiku hrvatske zavisne i nezavisne kazališne scene. Ulaz je na predstavu besplatan.

Dva će glumca – Sven Jakir i Igor Baksa – 12. listopada publici kroz komediju iznijeti modernu problematiku hrvatske zavisne i nezavisne kazališne scene. Ulaz je na predstavu besplatan.

Mali teatar i Kazalište u Močvari pripremaju premijeru predstave o svjetskim klasicima i hrvatskom glumištu – Don Quijote od Hrvatske. Satira po motivima Cervantesova Don Quijotea, s tekstom Igora Bakse i dramaturginje Anje Pletikosa, prvi će se put prikazati u Močvari 12. listopada s početkom u 20:30.

Dva će glumca – Sven Jakir i Igor Baksa – publici kroz komediju iznijeti modernu problematiku hrvatske zavisne i nezavisne kazališne scene. Prijatelji su to koje je život razdvojio, a kultura zgnječila. Potući će se, napiti, posvađati, ubiti, samoubiti, povratiti, sve u čast i slavu djevice Dulcineje, hrvatskog čistog obraza i umjetnosti glume! Predstava će pokazati krivde i nepravde, pružiti posljednji poziv upomoć te ljude vratiti u kazalište koje je mjesto susreta društva sa zabavom, politikom, umjetnosti i zdravim razumom.

– U otvaranju širih društvenih pitanja želimo ostati nenametljivi jer prva nam je želja razigrati sebe i publiku – sada i ovdje na sceni, u Hrvatskoj 2020. ili u Španjolskoj u 17. stoljeću. Igra i imaginacija, kultura i umjetnost univerzalni su i efikasni alati kojima se čupamo s dna – a tome nas stoljećima suptilno uči Cervantesov roman. – kaže dramaturginja Anja Pletikosa.

Ulaz je na premijernu izvedbu besplatan, uz prethodnu najavu na e-adresu tvojmaliteatar@gmail.com s imenom, prezimenom i OIB-om zbog ograničenog broja mjesta, sukladno epidemiološkim preporukama. Pojedinosti su navedene na Facebook događaju.
FOTO: PIXABAY / HOLGER LANGMAIER