LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Moć riječi

Udruga studenata kroatistike „Idiom“ poziva na sudjelovanje na konferenciji

Nova konferencija u organizaciji udruge studenata kroatistike „Idiom“ održat će se 22. i 23. listopada 2020. godine.

Nova konferencija u organizaciji udruge studenata kroatistike „Idiom“ održat će se 22. i 23. listopada 2020. godine.

Udruga studenata kroatistike Idiom iz Rijeke poziva sve zainteresirane studente kroatistike i drugih srodnih znanosti, doktorante te sveučilišne i druge profesore na sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji Moć riječi koja će se održati 22. i 23. listopada 2020. godine. 


Okvirne su teme kojima se može pristupiti s jezičnog, kulturološkog, povijesnog, psihološkog, umjetničkog i sociološkoga aspekta sljedeće: Riječ kao jezična jedinica: (re)definiranje pojma riječ; Riječ nekada i sada; Odnos standardnih i nestandardnih varijeteta u komunikaciji; Jezik u službi društvenog, političkog i ideološkog diskursa; Uloga književnosti u oblikovanju javnog mnijenja; Istina ili laž u književnosti; Interpretativni pluralizam; Vizualni identitet riječi; Terapeutska moć riječi.

Na toj međunarodnoj konferenciji jedan autor može prijaviti do dva izlaganja, s tim da je barem jedno od njih u suautorstvu ili da su oba u suautorstvu. Jedan rad može imati najviše tri autora, a izlagači se mogu koristiti engleskim ili bilo kojim južnoslavenskim jezikom.

Izlaganja bi trebala trajati 15 minuta, a nakon svakog izlaganja otvoren je prostor za raspravu. Na konferenciji se može sudjelovati kao izlagač ili kao slušatelj, a o smještaju i putu možete više pronaći na poveznici. Prijava teme znanstvenoga rada i sažetka dostavlja se do 10. kolovoza 2020. na linku za izlagače, kao i za slušače do 15. rujna, za što se možete prijaviti ovdje. Obavijest o prihvaćanju rada dobiva se 1. rujna, a uplata kotizacije i prijava dolaska do 9. listopada.
FOTO: PIXABAY