LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Probe svima, a ne samo njima

Udruga RiRock organizira Dan Otvorene Probe, ulaz besplatan

Dan Otvorene Probe platforma je u sklopu koje se mladi bendovi predstavljaju publici. Ovogodišnje će izdanje ugostiti sedam bendova, a održat će se 7. srpnja u Rijeci.

Dan Otvorene Probe platforma je u sklopu koje se mladi bendovi predstavljaju publici. Ovogodišnje će izdanje ugostiti sedam bendova, a održat će se 7. srpnja u Rijeci.

U subotu, 10. srpnja, s početkom u 19 sati održat će se ovogodišnji Dan Otvorene Probe u organizaciji udruge RiRock na prostoru Delte 5 u Rijeci. Dan Otvorene Probe je, ističu iz Udruge, promotivna platforma za mlađe i manje poznate bendove, a ovogodišnjim događanjem žele pružiti prostor bendovima koji nisu mogli održavati probe i nastupe zbog epidemioloških mjera. 

– Daje se naglasak na probe amaterskih sastava, koje su odredbom Stožera povodom pandemije bile zabranjene, što je svakako utjecalo na razvitak scene u lošem smislu, a nekolicina bendova čak je i stala sa djelovanjem – navode iz Udruge. 

U tom će duhu na ovogodišnjem Danu Otvorene Probe nastupiti čak sedam bendova raznih glazbenih orijentacija: Finta de Mona, Hand of Apollo, Violetta Peppermint, Last Baraž, LEi, Grampa, Pomelo Chess Society.

Osim što će događaj pružiti platformu za mlađe i manje poznate bendove, na njemu će se ukazati i na bitne teme koje nas okružuju, poput ekologije i prevencije seksualnog nasilja: 

– Ove godine, uz RiUse, koji brinu o ekologiji i potiču na reciklažu, podržat će se priča SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava. Tako ćemo govoriti o seksualnom nasilju među mladima i kako ga zaustaviti. No to nije sve, skupljati će se i novci za napuštene životinje pa se posjetitelji pozivaju da doniraju novčana sredstva za Azil za pse – Društvo za zaštitu životinja Rijeka. 

Organizatori pozivaju posjetitelje da uživaju u kreativnosti i glazbi te da podrže dijalog o bitnim temama. Ulaz je besplatan

FOTO: POMELO CHESS SOCIETY | UDRUGA RIROCK