LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Route 66 Festival“

U Zagrebu se održava festival posvećen kultnoj američkoj prometnici

Kultura i znamenitosti Ceste 66 na festivalu u Zagrebu bit će predstavljeni fotografijama, filmovima, hranom i glazbom.

Kultura i znamenitosti Ceste 66 na festivalu u Zagrebu bit će predstavljeni fotografijama, filmovima, hranom i glazbom.

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 29. i 30. svibnja održava se Route 66 Festival. Festival se odvija pod pokroviteljstvom američke ambasade u Zagrebu, a posvećen je kultnoj američkoj prometnici, Cesti 66. Ova cesta najslavnija je prometnica u SAD-u i jedna je od najpoznatijih u svijetu. Nazvana je majkom svih cesta te glavnom ulicom Amerike. Izgrađena je 1926. godine, te povezuje gradove Chicago i Santa Monicu. Prostire se kroz osam američkih saveznih država i ima duljinu od 3945 kilometara.

U tridesetim godinama dvadesetog stoljeća bila je glavna prometnica kojom se putovalo na zapad SAD-a u potrazi za boljim životom. Uz nju su niknuli restorani brze hrane, moteli i benzinske postaje. Često se može čuti da je današnja vožnja ovom cestom zapravo putovanje kroz američku povijest.

Kultura i znamenitosti Ceste 66 bit će na festivalu u Zagrebu predstavljeni fotografijama, filmovima, hranom i glazbom. Na festivalu ćete moći pogledati izložbu fotografija Riane Petanjek te uživati u filmovima čija se tematika odnosi na Cestu 66 kao što su Thelma i Louise te Mala Miss Amerike. Moći ćete i kušati tradicionalnu američku kuhinju. Hranu će pripremati teksaški kuhar Chris Williams. Što se glazbenih događanja tiče, u subotu će biti održani koncerti Tomislava Golubana te Jinxa.

Detaljan program festivala možete pogledati na službenom Facebook eventu. Ulaz na festival je besplatan!

FOTO: WIKIPEDIA